Mergi direct la conținut »
Urme de Yeti, descoperite în Nepal. Anunțul făcut militarii indieni / FOTO Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Urme de Yeti, descoperite în Nepal. Anunțul făcut militarii indieni / FOTO

Urme de Yeti, descoperite în Nepal. Anunțul făcut militarii indieni / FOTO

O echipă de alpiniști militari indieni, aflați în misiune în Nepal, susține că a descoperit urme în zăpădă care ar fi fost lăsate de Yeti, misteriosul „om al zăpezilor”.

De Răzvan Mihalașcu,

Oamenii de știință spun că Yeti este un mit, însă din folclorul nepalez se crede că această creatură ar trăi la altitudini mari în Himalaya.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, alpiniștii militari susțin că urmele de pași pe care l-au pozat în zăpadă în apropierea unei tabere de lângă Muntele Makalu  pe 9 aprilie aveau 81 de centimetri lungime și 38 de centimetri lățime.

Potrivit Agerpres, legendele despre hominizi uriași și sălbatici care ar trăi în Himalaya au captivat imaginația alpiniștilor care veneau în Nepal încă din anii ’20. Mulți dintre temerari, printre care Sir Edmund Hillary, au lansat expediții în căutarea lui Yeti, fără a găsit însă nimic.

În 2008, mai mulți alpiniști japonezi, care se întorceau de la o escaladă din vestul Nepalului, au povestit că au văzut urme ce ar aparține lui Yeti. Deși erau echipați cu aparate de fotografiat și de filmat, povestea lor nu a fost crezută. Motivul: nu au realizat nicio poză cu urmele care le-ar fi stârnit curiozitatea. În același an, doi turiști americani au spu că au descoperit rămășițele unei fiare pe jumătate om, pe jumătate maimuţă. În cele din urmă s-a dovedit că acestea erau un costum de gorilă din cauciuc.

De asemenea, un grup de cercetători a analizat mai multe urme despre care se presupunea că ar proveni de la Yeti și au ajuns la concluzia că acestea proveneau, de fapt, de la urși.

sursă poză principală: Northfoto


Citește și:

Răzvan Ciobanu era drogat în momentul producerii accidentului, arată primele rezultate ale autopsiei


 

Close
Închide
  Close