Mergi direct la conținut »
Vești proaste pentru copiii cu sindrom hemolitic-uremic din Argeș. La ce riscuri sunt expuși
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Vești proaste pentru copiii cu sindrom hemolitic-uremic din Argeș. La ce riscuri sunt expuși

Copiii din Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic au şanse mari să sufere de boală cronică de rinichi la maturitate şi să ajungă chiar la transplant de rinichi, spun nefrologii.

Problemele pentru copiii diagnosticați cu sindrom hemolotic-uremic nu se termină. Peste ani, când vor ajunge la vârsta maturității, ei ar putea avea din nou probleme de sănătate, avertizează medicii specialiști.

„Este o boală care loveşte foarte puternic rinichiul, iar posibilitatea de recuperare completă a rinichiului este limitată. Când vor ajunge la vârstă adultă, copiii care au suferit de SHU vor putea să prezinte hipertensiune mai devreme, iar rinichii să nu filtreze urina eficient, adică să aibă albumine, proteine în urină, ceea ce înseamnă boală cronică de rinichi. De asemenea, ei pot ajunge mai repede în stadiul terminal de boală cronică de rinichi, care necesită transplant de rinichi”, a precizat Mihai Gafencu, specialist în nefrologie, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, potrivit Mediafax.

Sindromul hemolitic-uremic a ucis până acum trei copii din Argeș, toți internați la Spitalul „Marie Curie” din București. Astăzi, de la spital, au venit și vești bune. Doi dintre cei trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) care se mai află în secţia de nefrologie au fost externați. Copilul care a mai rămas internat la Nefrologie se simte mai bine și nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.

 

Close
Închide
  Close