Peste o lună, Constantin-Alexandru Ene, din București, va împlini 18 ani, vârstă care-i va marca trecerea din rândul adolescenților în cel al adulților. O zi extrem de importantă, „majoratul”, pe care băiatul nu o va putea întâmpina însă așa cum și-ar dori, cu un eveniment festiv, din cauza suferințelor cumplite prin care trece.

De pe patul unui spital din Turcia, Alex – diagnosticat cu neuroblastom stadiul IV cu metastaze osoase și operat – visează la cel mai de preț dar pe care l-ar putea primi de ziua lui: vestea că în conturile sale s-au strâns cei 70.000 de euro de care are nevoie pentru a putea continua crâncena luptă cu cancerul. Prețul vieții lui!

Alex luptă de 16 ani cu cancerul

Se împlinesc 16 ani de când Alex – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România este prins în vâltoarea unei teribile încleștări în care miza este chiar viața lui. Ani chinuitori, lungi cât o eternitate, în care băiatul diagnosticat cu cancer pe când avea 2 anișori a trecut prin momente cumplite.

Răsplata eforturilor supraomenești pe care le-a făcut părea să fi venit atunci când medicii care-l tratau le-au dat părinților vestea că micuțul lor a învins maladia.

Zece ani mai târziu, boala și-a arătat din nou chipul hâd și, într-o nouă zvârcolire, precum un animal de pradă înfometat, a mai „mușcat” o dată din trupul copilului… Și iar porțile iadului, din care se crezuse scăpat, s-au deschis parcă și mai larg pentru Alex… Dar, și de astă-dată, băiatul – care o vreme a fost paralizat din cauza faptului că tumora nou formată i-a fracturat coloana vertebrală -, a ieșit biruitor în fața maladiei ucigașe! Ba chiar a plecat pe picioarele lui din „Amerikan Hastanesi” (n.r. – Spitalul American), din Istanbul.

Al treilea asalt al bolii

Al treilea asalt al bolii l-a readus pe Alex în fața oncologilor turci care, pentru a-l salva, au gândit un plan medical personalizat ce include terapii chimio și imuno, efectuate în același timp.

O dată la fiecare 28 de zile, adolescentul primește tratamentele care îl țin viață, cure care se întind chiar și pe durata a 22 de ore la o singură administrare. Ore grele, în care Alex abia dacă poate să „fure”, adunat, 20 de minute de somn… Pentru ca, mai apoi, dureri atroce de oase, mai ales ale piciorului stâng, ce pot fi calmate doar cu ajutorul morfinei, să-i pună stăpânire pe trupul slăbit… Un plan medical extrem de aglomerat, între ale cărui ședințe sunt, mai mereu, doar câteva ore, insuficiente câteodată pentru refacerea organismului chinuit de boală.

Nu putem să abandonăm lupta! Ar însemna să riscăm să-l pierdem pe Alex…”

„Zece zile de tratament, 28 de zile de pauză. Noi am ajuns la cea de-a patra serie, la finalul căreia băiatul nostru va fi supus unei evaluări imagistice complete și unor examene neurologice. I se vor face markeri tumorali. Abia atunci, specialiștii de aici, din Turcia, vor stabili care vor fi următorii pași, spune mama tânărului.

Însă pentru a putea continua acest tratament postoperator, avem nevoie de 70.000 de euro. Prima estimare fost de 80.000 de euro, dar au recalculat. Banii trebuie plătiți lunar, chiar în avans. Noi ne-am epuizat resursele financiare obținute tot prin donații. Rezervele sunt zero, motiv pentru care avem neapărat nevoie de sprijinul oamenilor și al fundațiilor. Nu putem să abandonăm lupta! Ar însemna să riscăm să-l pierdem pe Alex… Luptăm, orice decizie o să ia medicii turci după cele patru cure de tratament chimio-imuno.

Elena Ene, mama lui Alex:

Speranțele în tratamentul complex chimio-imunoterapie, dar și în cel fizioterapeutic sunt cu atât mai mari cu cât băiatul a mai câștigat o luptă: medicii au decis că Alex poate renunța la corsetul pentru coloană, echipament pe care băiatul trebuia să-l poarte pentru protecția acesteia distrusă aproape complet de tumoră.

Cei care doresc să îl ajute pe Alex o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALEX»

Donează prin SMS, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDAȚIA RINGIER îi sprijină de 8 ani la rubrica AJUTĂ COPIII

Urmărește-ne pe Google News