Mergi direct la conținut »
VIDEO/Viaţa neştiută a
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO/Viaţa neştiută a "reginei blănurilor". Dramele prin care a trecut Flora Năstase, cândva printre cele mai bogate femei

VIDEO/Viaţa neştiută a „reginei blănurilor”. Dramele prin care a trecut Flora Năstase, cândva printre cele mai bogate femei

Încă din timpul comunismului, din 1980, Flora Năstase a început să creeze şi să vândă haine de blană. Chiar dacă legal nu avea voie, a găsit metode prin care să ocolească legile din acea perioadă şi să-şi urmeze visul.

De Radu Țuțulan,

După 1990, odată cu înlăturarea comuniştilor, afacerea i-a explodat. O bună perioadă, a fost singura persoană din Bucureşti care vindea haine de blană, astfel că nu a durat mult până s-a îmbogăţit.

Dar puţini ştiu prin câte drame a trecut cea care a fost cândva una dintre cele mai bogate femei din România, cu o avere estimată la aproximativ 7 milioane de euro. A pierdut o sarcină, a trecut printr-un divorţ, a rămas fără niciun ban, iar imperiul construit în jurul afacerii cu blănuri s-a ruinat. Aşa că nu i-a mai rămas decât un singurul lucru, să o ia de la capăt.

Flora Năstase, supranumită

Flora Năstase, supranumită „regina blănurilor” a povestit într-un interviu acordat Libertatea, cum a făcut avere

„Revoluţia m-a prins la spital. Pierdusem sarcina, eram în luna a cincea şi eram la spital, la Filantropia. S-au închis graniţele, soţul meu nu putea să intre în ţară, el locuia în Germania. Când m-am trezit din anestezie, am auzit la difuzor că dictatorul a căzut”, povesteşte Flora.

A fost la un pas de moarte, iar pierderea sarcinii a fost o lovitură. Soţul ei era plecat în Germania, iar din cauza Revoluţiei, graniţele au fost închise, astfel că Flora Năstase a trebuit să se descurce singură.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

„Am rămas toate zilele de Revoluţie singură în casă. Se trăgea din toate părţile, eu locuiam pe strada Câmpina, deci se trăgea la Elias. Eu eram singură. În nebunia care era, în curte aveam un brad şi eu am ieşit să-l împodobesc, că venea Crăciunul şi trebuia să-mi împodobesc bradul”, descrie Flora Năstase cum şi-a petrecut sfârşitul lumii comuniste, singură.

Kiki este căţelul de companie, care se apropie de vârsta de 15 ani, cu care Flora Năstase îşi împarte acum viaţa

Kiki este căţelul de companie, care se apropie de vârsta de 15 ani, cu care Flora Năstase îşi împarte acum viaţa

Imediat după Revoluţie, a plecat în Germania, la soţul ei. În paralel, şi-a dezvoltat afacerea cu blănuri şi a devenit unicul creator de haine de blană din Bucureşti. Nu s-a putut adapta în străinătate, aşa că s-a întors în România, deși familia şi soţul au insistat mult să nu o facă. După o perioadă, a venit divorţul.

„Am fost căsătorită, probabil că nu am ales partenerul potrivit. N-am mai încercat după divorţ. Am cunoscut momente de fericire, ca orice om, sunt foarte echilibrată din acest punct de vedere. Iubirea se dăruieşte necondiţionat şi nu neapărat unor persoane”, este de părere Flora Năstase.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Dar cea mai puternică lovitură a venit în 2012, când aproape toată averea, estimată la 7 milioane de euro, strânsă în 30 de ani de muncă şi sacrificii, s-a dus pe apa sâmbetei. Într-o clipă a devenit, din milionară, o femeie sufocată de datorii, fără bani, care îşi ducea traiul de pe o zi pe alta.

„Am avut drame, ca orice persoană. Dar orice mi s-a întâmplat, am privit înainte. Eu trebuie să merg înainte, întotdeauna! Aşa am fost concepută, nu e vina mea”, spune Flora Năstase.

Locuieşte singură, într-un palat de 600 de metri pătraţi, din centrul Bucureştiului, iar întreaga viaţă şi-o împarte cu Kiki, căţeluşul ei care se apropie de vârsta de 15 ani.

De multe ori, lumea din jurul său a considerat că se scaldă în lux, dar preţul pe care Flora Năstase l-a plătit de-a lungul vieţii pentru momentele de fericire este greu de cuantificat. Dar a reuşit de fiecare dată să-şi croiască drum printre toate nenorocirile cu care s-a confruntat.


Citește și:

Domnule primar Robu, vă place cum arată Mihai? Tânărul mutilat după ce a căzut cu bicicleta într-o groapă în Timișoara! FOTO

Un județ din România și-ar putea schimba numele în scurt timp. Motivul din spatele deciziei  

Close
Închide
  Close