„Foarte multe dintre restricţii sunt convins că vor fi ridicate, asta este intenţia noastră, şi după 8 martie o prelungire a stării de alertă pentru o lună de zile va exista şi premierul a cerut o analiză foarte serioasă, dacă se termină starea de alertă, la un moment dat, pentru că se va termina, ce acte normative trebuie modificate”, a afirmat Kelemen Hunor la B1 TV, potrivit News.ro.
Și a argumentat: „Pentru că în această perioadă de doi ani de zile, mai ales în zona sanitară, în zona economică, în zona administraţiei şi a intervenţiei în situaţiile de urgenţă, au fost modificate multe acte normative şi trebuie văzut ce se întâmplă cu persoanele detaşate, cu persoanele angajate”.
El a subliniat că ridicarea stării de alertă „nu înseamnă că s-a terminat pandemia, că virusul a fost omorât definitiv”, ci că s-a trecut într-o altă fază.
„Din punctul meu de vedere, în primăvară trebuie ridicată starea de alertă dacă nu se întâmplă vreun lucru. În aprilie, mai”, a spus vicepremierul, care a precizat că este „puţin probabil” ca starea de alertă să fie ridicată în 8 martie.
Prima dată, starea de alertă în România a fost instituită pe 15 mai 2020, la terminarea stării de urgență, iar de atunci a fost prelungită succesiv, în fiecare lună.
În acest moment, liderii coaliției au păreri diferite. După ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu mai este nevoie de prelungirea stării de alertă, liderul PNL, Florin Cîțu, a afirmat că specialiștii trebuie mai întâi să decidă, iar apoi să fie luată decizia în coaliția politică.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro