Potrivit sursei citate, Victoraș Micula este acuzat pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

În noiembrie 2018, Victoraș Micula le-ar fi atras atenția unor polițiști că un rival de-al său s-a urcat la volan după ce a băut. Polițiștii l-au prins în flagrant pe rivalul lui Micula jr., iar la percheziționarea corporală a acestuia ar fi participat și Victoraș Micula, îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față.

“În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema Poliția Română, precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist, de natură a justifica prezența sa la fața locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenți la fața locului că este lucrător de poliție, după care a efectuat în acea noapte mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Jurnaliștii de la G4Media.ro au mai dezvăluit că Victoraș Micula avea acces și la bazele de date ale MAI. Potrivit unor surse din poliție, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Victoraș Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita și prietenii lui, l-ar fi șicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească mașina.

Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reușit să scape de urmărirea lui Micula junior. Acesta a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să îl caute pe șoferul Opelului, noaptea prin oraș. Cum nu l-au mai găsit, Victoraș Micula a mers la sediul Poliției, unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date ale MAI pentru a căuta informații despre șoferul Opelului.

“Suspecta Ile Camelia, agent-șef adjunct de poliție în cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliției Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricționat publicului, folosind userul și parola proprie, a accesat nelegal, cu depășirea limitelor autorizării, mai multe baze de date (în condițiile în care accesul la aceste date este restricționat, sens în care se stabilește un user și parolă individuală, ce este acordată anumitor funcționari din cadrul Poliției, de autoritatea competentă la nivel național), și anume Evidența Auto, Evidența Persoane, respectiv Evidența Pașapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite persoanei solicitante (Victor Micula – n.r.) datele personale care sunt confidențiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.

Ulterior, în aceeași noapte, în intervalul orar 3:01 – 3:43, subofițerul de poliție Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus-menționate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care Micula Victor a accesat și interogat singur aceste baze de date, de pe userul și parola lui Ile Camelia, scopul urmărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”, se arată în răspunul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Victoraș Micula a căutat în bazele MAI și datele cântăreței de muzică populară Vlăduța Lupău.

“În seara zilei de 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeași încăpere unde își desfășura activitatea suspecta Ile Camelia, și anume în Poliția Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezența unei persoane aflate în cercul său relațional, cu folosirea userului și parolei numitei Ile Camelia, care și-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesat nelegal, în interes personal, cu depășirea limitelor autorizării permise agentului de poliție Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, și anume Evidența Auto, Evidența Persoane, respectiv Evidența Pașapoarte, în scopul de a afla date confidențiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Acțiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliției Mun. Oradea”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Agenții de poliție Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca și Claudiu Rengle au fost puși sub acuzare pentru acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, complicitate la uzurpare de calități oficiale și abuz în serviciu.

Citeşte şi:

Alina Pușcău, de la Ferma, într-o situație delicată. Decizia pe care a luat-o vedeta pentru sănătatea ei. “Mi-au găsit mercur în sânge”

O companie aeriană oferă “vacanțe misterioase”. Când vor afla turiștii destinația călătoriei

Dosar mușamalizat de 6 ani! Cum a făcut un interlop din București legea în Secția 12 de Poliție din Capitală: “Aici conduc românii, nu țiganii!”

FOTO Răsturnare incredibilă de situație în mariajul Walter - Raluca Zenga + Unde a fost pozată frumoasa blondă
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Răsturnare incredibilă de situație în mariajul Walter - Raluca Zenga + Unde a fost pozată frumoasa blondă
ȘOCANT! Ce a făcut Traian Băsescu imediat după condamnarea Ioanei. Elena Băsescu n-a avut de ales
Playtech.ro
ȘOCANT! Ce a făcut Traian Băsescu imediat după condamnarea Ioanei. Elena Băsescu n-a avut de ales
Momentul în care micul tâlhar recidivist de la Timişoara fuge încătuşat de poliţişti şi e lovit de o maşină. Martorii, râzând: "A dat maşina peste el!"
Observatornews.ro
Momentul în care micul tâlhar recidivist de la Timişoara fuge încătuşat de poliţişti şi e lovit de o maşină. Martorii, râzând: "A dat maşina peste el!"
Horoscop 7 martie 2021. Săgetătorii pot interveni cu precizie în modelarea unor planuri
HOROSCOP
Horoscop 7 martie 2021. Săgetătorii pot interveni cu precizie în modelarea unor planuri
Ce se întâmplă cu examenele naționale, dacă o localitate este în carantină
Știrileprotv.ro
Ce se întâmplă cu examenele naționale, dacă o localitate este în carantină
Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu 19 ani mai mare: ”Amândoi eram singuri”
Telekomsport
Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu 19 ani mai mare: ”Amândoi eram singuri”
Oferte speciale pentru femei și tombolă cu premii, în luna martie (Publicitate)
PUBLICITATE
Oferte speciale pentru femei și tombolă cu premii, în luna martie (Publicitate)