MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 10:00 , de Florin Ghioca

VIDEO / Spectaculosul mod în care se face o pălărie „flambată”. Demonstrație by ”Maria Pălăria”

Distribuie

Cum se face o pălărie flambată? Maria Dumitrache are 25 de ani și practică una dintre cele mai rare meserii de la noi, aceea de pălărier. Cunoscută sub numele de „Maria Pălăria”, tânăra și-a căpătat o faimă destul de consistentă în ultima perioadă, mai ales de când acest accesoriu a revenit în moda curentă.

Cu prilejul unui triplu eveniment artistic, în urma căruia într-o galerie din centrul Bucureștiului a expus pictorul Marcel Thiele și a cântat la clape compoziții de jazz Johnny Bica, Maria Pălăria a făcut o demonstrație, realizând în numai trei minute o frumoasă pălărie de fetru. De obicei durează ceva mai mult, însă de această dată pălăriera a oferit varianta scurtă. Chiar și așa, ceea ce a făcut a fost spectaculos: după ce a decupat de jur împrejur borul cu un cutter special, Maria a incendiat la propriu pălăria. Acest procedeu îi conferă obiectului un aspect de vechi, ușor uzat, dar foarte șic și foarte căutat de cei care poartă asemenea accesorii.

Maria Dumitrache, cunoscută drept „Maria Pălăria'

Înainte de a „flamba' pălăria, Maria a ținut-o deasupra unui vas cu apă fierbinte, aburii acestuia ajutând-o să dea o formă specială obiectului, în așa fel încât acesta să se potrivească pe o anume dimensiune. La final, după ce a curățat pălăria cu o perie specială, tânăra a adăugat o panglică în jurul borului. O asemenea pălărie se poate vinde chiar și cu 400 de euro, moda actuală făcându-le pe femei să caute din ce în ce mai des un accesoriu de acest fel, nu numai la ocazii speciale, ci și în mod curent, în viața de zi cu zi.

Maria a învățat meserie de la celebrul nea Nicu, cel mai bătrân pălărier din București, care are un mic aterlier într-un gang de pe Calea Victoriei. La el și-au comandat pălării cei mai mari artiști de la Birlic încoace. În numai doi ani însă, ucenica sa a reușit să își câștige o clientelă fidelă, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților.


Citește și: Video EXCLUSIV/ Crina Matei e considerată spărgătoare de petreceri: 'Mă retrag devreme'


Comentarii