West Gate este amplasat în imediata apropiere a staţiei de metrou Preciziei şi cuprinde cinci clădiri, care totalizează o suprafaţă închiriabilă de 75.000 mp. Primele patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 60.000 mp, au obţinut deja certificarea BREEAM, în timp ce a cincea clădire, livrată în primul trimestru din 2013, va fi certificată după un an de funcţionare, conform standardelor BREEAM. Novo Park, amplasat în vecinătatea staţiei de metrou Pipera, este format din şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă de peste 75.000 mp închiriabili. Primele trei clădiri, cu o suprafaţă totală de 40.000 mp, au fost recent certificate BREEAM, urmând ca până la finalul anului toate cele şapte imobile ale parcului să obţină calificativul de clădire verde.
„Ambele parcuri de birouri sunt aproape 100% ocupate, însă acest lucru nu ne împiedică să investim constant în calitatea oferită chirişilor”, a declarat Liviu Tudor, proprietarul West Gate şi al Novo Park. „Preocuparea pentru certificarea celor două proiecte a apărut încă din anul 2007, având la bază pe de o parte atenţia acordată ecosistemelor şi mediului, iar pe de altă parte grija pentru chiriaşi, respectiv pentru scăderea costurilor suportate de aceştia”, a explicat Liviu Tudor. Investiţiile realizate în cele două parcuri de birouri au vizat optimizarea consumului energetic şi implementarea unor măsuri de economisire inteligentă, fără a afecta activitatea desfăşurată de chiriaşi. Astfel, costurile suportate de chiriaşi cu întreţinerea (cunoscute sub denumirea generică de service charges) scad cu 5-6%. Această scădere poate reprezenta, în funcţie de suprafaţa ocupată de fiecare chiriaş, economii anuale de zeci de mii de euro. „În cazul West Gate şi Novo Park, investiţia în fiecare dintre clădiri a fost cuprinsă între 15 şi 20 de milioane de euro, iar investiţia ulterioară pentru a obţine certificarea BREEAM a oscilat intre 1,5 şi 3 milioane de euro pentru fiecare clădire certificată”, a declarat Liviu Tudor.
În urma acestor certificări, Liviu Tudor deţine în prezent o suprafaţă totală de 100.000 mp de birouri verzi, la care se adaugă alţi 50.000 mp de birouri în curs de certificare. Acesta este cea mai mare suprafaţă de birouri verzi deţinută de un singur proprietar şi dublează stocul actual de birouri certificate. West Gate şi Novo Park sunt singurele parcuri de birouri ocupate exclusiv de chiriaşi ancore.
Printre companiile care au sediul în West Gate şi Novo Park se numară: Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Siemens, Ericsson, Mondelez România (anterior cunoscută sub numele de Kraft Foods), Ringier, Infineon, Yokagawa, ITC Networks/Luxoft, Sodexo, UniCredit Business Integrated Solutions, WNS, Panasonic, Automobile Dacia, Citibank, Alpha Bank, Société Générale, Garanti Bank şi Carestream Health.
 

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor