HOT Alireza Jahanbakhsh, fotbalist, Brighton
Jucătorul iranian candidează, încă din prima zi a anului, la titlul de autor al celui mai frumos gol al anului 2020. Jahanbakhsh a reușit o foarfecă fenomenală, chiar pe 1 ianuarie, împotriva lui Chelsea, într-o etapă din Premier League, într-un meci terminat 1-1.
Acesta este doar cel de-al doilea gol din acest sezon pentru internaționalul iranian, dar, având în vedere gradul de dificultate și rumoarea stârnită în lumea fotbalului, ar putea însemna un frumos punct de început.
Analizând ulterior golul pe înregistrările video, Jahanbakhsh s-a declarat uimit de expresia de pe propriul chip după ce a conștientizat că a marcat în acel fel aproape imposibil. Fotbalistul lui Brighton, în vârstă de 26 de ani, știe că acesta e cel mai bun mod de a începe un nou an – cu o realizare din categoria celor incredibile și cu adevărat memorabile. Totul este cu atât mai surprinzător cu cât Jahanbakhsh nu este titular al echipei și chiar și în meciul cu Chelsea a intrat în partea a doua a jocului.
NOT Cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor
Cu siguranță, România nu e singura țară din lume în care există dezaxați ce comit violențe extreme împotriva celor mai nevinovate dintre victime. Poate nu toți cei care vâră petarde în gura câinilor sau îi leaga de mașini și îi târăsc prin satele lor uitate de lume vor ajunge criminali sau violatori în serie.
Dar cu siguranță nu vor ajunge nici oamenii buni și empatici de care are nevoie o societate civilizată. Mulți dintre ei sunt minori – cum o fi să pleci în viață cu o astfel de pată pe suflet? Cum o îndrepți, dacă mai vrei s-o îndrepți? Dacă lipsesc de la început compasiunea, instinctul de a ocroti o formă de viață mai slabă în loc de a o chinui, duioșia și blândețea, cum se pot recupera ele mai târziu?
În paralel cu oribilele știri autohtone, vin veștile copleșitoare din Australia – un continent întreg care a ars aproape în întregime vreme de zile întregi. Acolo oamenii intră în foc ca să salveze canguri sau koala, câini sau pisici. Bunătatea mai există, se pare, pe lume. La noi însă, mai puțin.