06 Aug. 2018 12:38 , de Daniel Ionașcu

BNR menține dobânda-cheie la 2,5%

Distribuie

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a menținut dobânda-cheie la 2,5%, potrivit unui comunicat al instituției.

BNR a anunţat şi menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an.

Banca centrală a anunţat şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

În data de 4 iulie, BNR a menținut dobânda tot la 2,5%. Anterior, în data de 7 mai, dobânda a fost majorată de la 2,25% la 2,5%.

Dobânzi și inflație

Românii cu credite s-au trezit în ultima perioadă cu rate mult mai mari, după ce indicele ROBOR a ajuns la 3,47%. Mai multe conflicte au avut loc recent între BNR și autoritățile statului, atât din cauza creșterii dobânzilor, cât și a inflației mari.

Inflația a urcat la 5,41% în luna mai și a scăzut minuscul la 5,40% în luna iunie. Potrivit Eurostat, România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană de cinci luni.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți, 23 octombrie 2018. Scorpionii sunt în centrul atenției
Loading...
Comentarii