MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2018 13:27 , de Valentina Postelnicu

Dăncilă nu vede un război președinte-Guvern: Sunt adepta consensului, mi-aș dori o relație interinstituțională bună

Distribuie

Dăncilă nu vede un război președinte-Guvern: Sunt adepta consensului, mi-aș dori o relație interinstituțională bună, a spus premierul, vineri, la Argeș, unde efectuează o vizită de lucru.

Întrebată care mai este relația sa cu președintele Klaus Iohannis, premierul a spus că, ea, personal, este adepta consensului.

„Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern. Noi a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară, era un lucru de la sine înţeles, pentru că nu puteau oamenii să aştepte să mai treacă timpul şi ştim foarte bine că avem o serie de priorităţi şi toate acestea presupun şi o dublare a proiecţiei financiare”, a declarat Dăncilă.

Ea a precizat că ne apropiem de preluarea președinției consiliului UE și că va încerca să îl informeze pe președinte legat de stadiul pregătirilor.

Întrebată de ce nu s-a publicat nici în prezent Ordonanța de Urgență privind rectificarea bugetară în Monitorul Oficial, Viorica Dăncilă a spus că, imediat după ședința de guvern, rectificarea a plecat către Consiliul Legislativ.

'Sunt peste 20 0de pagini care trebuie citite, verificate, fiecare cifră trebuie verificată  și s-a întors ieri de la Consilul Legislativ. A plecat spre Ministerul de Finanțe pentru punerea în acord cu cerințele Consiliului Legislativ și de dimineață a plecat spre Monitorul Oficial', a mai spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, că 'refuzul premierului de a veni la consultări, pe tema rectificării bugetare, reprezintă un precedent periculos.

'Președintele Klaus Iohannis și-a manifestat, astfel, întreaga disponibilitate la dialog cu Prim-ministrul Viorica Dăncilă, în vederea identificării unei soluții care să permită Guvernului să adopte proiectul rectificării bugetare respectând exigențele constituționale. Cu toate acestea, premierul a ignorat invitația la dialog a Președintelui României și a supus spre aprobare în ședința de guvern proiectul rectificării bugetare fără avizul CSAT', a anunțat Cotroceniul.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Podul Constanța, radiografia pericolului
Loading...
Comentarii