MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2017 15:18

Elevul din Teleorman care și-a bătut și sechestrat profesoara a fost arestat. Este o premieră pentru învățământul românesc

Distribuie

Unul dintre cei trei elevi din localitatea Poroschia, județul Teleorman, care și-a bătut și sechestrat profesoara de educație civică, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Alexandria. Decizia arestării unui elev care a agresat un profesor la școală este o premieră pentru învîțământul românesc.

Hotărârea de joi a Judecătoriei Alexandria nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, însă este un semnal pentru toți cei care ar putea să repete gestul în alte unități de invățământ.

Reprezentanții Poliției din județul Teleorman au declarat că inițial au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de tulburarea liniștii și ordinii publice, iar cercetările au fost extinse și pentru infracțiunea de lipsire de libertate, în condițiile în care pe filmări se vede cum profesoara este închisă în clasă împotriva voinței ei.

Singurul motiv pentru care colegii săi care au participat la agresiune sunt acum liberi este că nu au vârsta legală pentru care să răspundă penal, sub 16 ani.

Cu toții au nota 4 la purtare și riscă să fie exmatriculați dacă la finalul anului media lor va fi mai mică de șase.

Decizia Judecătoriei Alexandria nu este definitivă și este o premieră pentru învățământul românesc.

Băiatul de 16 ani arestat preventiv este un elev problemă de mai mult timp. Anul trecut, el și ceilalți doi colegi care și-au agresat și sechestrat profesoara de Cultură Civică au avut notele scăzute la purtare în urma unor abateri comportamentale, dar niciuna nu a fost atât de gravă ca agresiunea împotriva profesoarei.

Anul acesta, după ce au vizionat înregistrarea și au analizat cazul, membrii Consiliului Profesoral al școlii din Poroschia au decis ca toți cei trei elevi să aibă nota scăzută la purtare și să primească mustrări. Deși par mai degrabă sancțiuni simbolice, acestea sunt cele mai aspre pedepse pe care adolescenții le pot primi. Ei nu pot fi exmatriculați, pentru că sunt în perioada în care învățământul este obligatoriu prin lege.

Nota 4 la purtare îi poate aduce însă pe cei trei în situația în care pot rămâne repetenți dacă mai au abateri disciplinare. Conform regulamentelor școlare, dacă la finalul anului media la purtare este sub 6, elevul repetă anul școlar.

Tânărul arestat preventiv joi după amiază a mai fost, de altfel în situația aceasta. El a ajuns la 16 în clasa a opta, în timp ce promoția cu care a intrat în clasa întâi la școală este deja la liceu, pentru că a rămas un an repetent, iar un an a fost retras din motive medicale, spun reprezentanții Inspectoratului școlar.

Citește și: VIDEO/ Cum sunt tăiate pădurile României. Masacrul din parcurile naționale

Loading...
Comentarii