MENIU CAUTĂ
09 Mai. 2017 11:13

Manuel Valls a anuntat că îl susține pe Macron la legislativele din iunie

Distribuie

Fostul premier socialist al Franței, Manuel Valls a anunățat, marți diminața, că îl va susține pe Emmanuel Macron și mișcarea sa la alegerile legislative din iunie, scrie Reuters.

Întrebat care este poziția pe care o va adopta la alegerile legislative din 11 și 18 iunie, fostul premier a declarat că vrea să i se alăture lui Emmanuel Macron. 'Îmi doresc să mă alătur și să candidez din partea mișcării ‘Republica în mișcare a președintelui', a declarat Valls, citat de presa franceză.

Emmanuel Macron, președintele ales al Franței, a apărut prima dată în prim planul politicii franceze în august 2014 când a fost desemnat de Manuel Valls, pe atunci premier al Franței, ministru al Economiei în guvernul său.

Deși a câștigat peste 66% din voturi în turul secund și cele mai multe sufragii în primul tur, Macron nu are susținerea unui partid politic, prin urmare o victorie la parlamentare va fi extrem de dificilă.

Încă de duminică seara, un purtător de cuvânt al mișcării En March! a anunțat că susținătorii lui Macron se vor reuni eticheta La République en marche' (Republica în mișcare) pentru alegerile legislative din 11 și 18 iunie.

Sondajele publicate de presa franceză, a doua zi după alegerile prezidențiale arată că mișcarea ‘En Marche!, creată de Macron în aprilie 2016, ar putea obține între 24% și 26% din voturi pe 11 iunie, ceea ce înseamnă că ar putea obține între 249 și 286 de locuri în Adunarea Națională.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 12 decembrie 2018
Loading...
Comentarii