Obiectele lui Prince încep să fie scoasă la licitaţie. „Când oamenii mor, obiectelor lor personale devin mai valoroase”

17 mai 2016 08:50

Chitara galben neon a regretatului cântăreţ american Prince, făcută la comandă şi cu o formă originală, cu ajutorul căreia muzicianul a cântat hit-uri precum ‘Cream’ şi ‘Get Off’, va fi scoasă la licitaţie în luna iunie.

Heritage Auctions a scos la vânzare chitara electrică ‘nor galben’, care a fost utilizată de cântăreţ în melodii celebre precum ‘Cream’ şi ‘Get Off’. Licitaţia va începe pe 24 iunie şi are un preţ de pornire de 30.000 de dolari. Actalul proprietar, Richard Lecce, a cumpărat instrumentul făcut pe comandă undeva la preţul de 30.000 de dolari în urmă cu un an, de la aceeşi casă de licitaţii.

Sunt un fan al lui Prince de când eram mic, iar această chitară m-a impresionat pentru că era specială şi la modă. Din păcate, oricât de morbid pare, atunci când oamenii mor, obiectelor lor personale devin mai valoroase. Cred că a avea ceva atât de valoros ca acest obiect ar fi prea riscant pentru a fi în continuare în posesia mea.„, a declarat bărbatul. Leece, care nu cântă la niciun instrument muzical, a păstrat chitara în condiţii adecvate şi a pozat cu ea doar când a achiziţionat-o.

Instrumentul este marcat cu un număr de serie şi însoţit de o scrisoare de autenticitate de la tehnicianul de chitară a lui Prince, Zeke Clark, care menţionează că gâtul chitarei s-a rupt în Franţa în 1994 şi că a fost reparat ulterior.

Printre alte obiecte care vor fi scoase la licitaţie în iunie în Beverly Hills se numără un premiu pentru vânzări record şi o casetă originală demo cu melodii precum ‘Just as Long as We’re Together’, ‘My Love Is Forever’ şi ‘Jelly Jam’.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro