07 Iun. 2017 13:21

Președintele Consiliului Fiscal, despre creșterea salariilor: Deficitul bugetar ajunge la 6%. E „game over”

Distribuie

Legea salarizării unice ar duce la o creșterea salariilor bugetarilor cu 40-50% anul viitor, ceea ce va duce deficitul public la aproape 6%, a declarat Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.

„Caeteris paribus, dacă nu se întâmplă nimic, Comisia Europeană zicea de deficit de 3,9% anul viitor, dacă adăugăm acest 1,8 ne ducem spre 6% din PIB. Situație care, din punctul meu de vedere, este fără ieșire. Ce măsuri poți să-ți imaginezi, de compensare, să mai reduci deficitul cu doi și ceva, aproape 3% din PIB, și să rămâi în 3%? Deja este game over”, a declarat Ionuț Dumitru, potrivit profit.ro.

Legea salarizării a fost adoptată în plenul Camerei Deputaţilor, după ce Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a votat, marţi, un raport favorabil, cu amendamente, pentru Legea salarizării personalului bugetar. Proiectul a fost supus miercuri votului final în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.

Legea salarizării a fost votată cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” și 47 de abțineri. După acest vot, legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citește toate detaliile și reacțiile despre Legea salarizării: Legea salarizării a fost adoptată în plenul Camerei Deputaţilor. Legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare

Comentarii