MENIU CAUTĂ
10 Noi. 2018 13:02

Toți românii din Italia trebuie să știe asta. Legea s-a schimbat și riscă amenzi uriașe

Distribuie

Italia vrea să-și curețe străzile de mașinile înmatriculate în alte state. Românii și toți esticii migrați în ultimii 20 de ani în Peninsulă au dus acolo numeroase autoturisme înmatriculate în alte țări, a informat gazetaromaneasca.com.

Rezidenții străini trebuie să fie atenți cum vor proceda cu mașinile înmatriculate în alte țări, deoarece Danilo Toninelli, Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii din Italia, a anunțat schimbări majore în regimul de folosire a autovehiculelor înmatriculate în altă țari.

Amenzi uriașe și sechestru

Cine nu-și înscrie rapid mașina pe Italia și nu-i pune numerele specifice, trebuie să știe că riscă amenzi de până la 712 euro. Dar, la a doua abatere urmează sechestrul. Apoi, ele vor putea fi confiscate definitiv.

„Am inclus în Decretul de Securitate o prevedere care, cu câteva excepții, interzice celor care locuiesc în Italia mai mult de 60 de zile să circule în Italia cu vehicule cu plăcuță de înmatriculare străină”, a declarat Toninelli.

„Cu noi cei care nu respectă regulile nu vor mai avea o viață ușoară: cei care încalcă interdicția pe care am impus-o vor trebui să plătească o amendă și, dacă nu se conformează, putem ajunge la confiscarea vehiculului”, a completat ministrul.

Dacă până acum un automobilist putea fi avertizat de obligația de reînregistrare a vehiculului și de a schimba placa cu una italiană, și apoi să plătească o penalizare (84 până la 335 de euro), când a fost oprit de trei ori în șase luni, acum sancțiunile devin mai dure.

În esență, sancțiunea administrativă va începe de la 712 de euro, iar regularizarea trebuie să aibă loc în termen de 180 de zile, perioada în care vehiculul va fi păstrat în depozit. Expirarea acestui termen de 6 luni va declanșa confiscarea.


PROCESUL COLECTIV. Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, citat cu mandat de aducere la următorul termen

Există viață după pestă: Crăciun cu iepuri și gogoșari! Reporterii Libertatea s-au întors, după trei luni, în satul Luciu din județul Ialomița

VIDEO / Mesaj tulburător al elevilor de la Liceul Gheorghe Lazăr din București: Rămâneţi acasă şi schimbaţi România!

 

Loading...
Comentarii