LIBERTATEA TE AJUTĂ: Ce se întâmplă cu acțiunile societăților intrate în insolvență?

20 martie 2017 23:30 De: ,

Acțiunile societăților intrate în insolvență mai au vreo valoare, ne întreabă Valeria Pop, din Cluj. De altfel, cititori din întreaga țară, care dețin sau au moștenit de la părinți, de la bunici sau de la alte rude, certificate cu acțiuni provenite din “marea privatizare”, ne întreabă ce se întâmplă cu acțiunile societăților comerciale care au intrat în insolvență sau care chiar au dat faliment.

RĂSPUNS:  La solicitarea redacţiei, Depozitarul Central precizează: “Acţiunile societăţilor intrate în insolvenţă sunt suspendate de la tranzacţionare, până în momentul în care instanţele competente hotărăsc dacă societatea urmează să între în lichidare sau urmează să fie reorganizată. În cazul în care societatea intră în procedura de faliment, valorile mobiliare sunt retrase de pe piaţă reglementată. Însă, dacă se hotărăşte reorganizarea companiei, atunci acţiunile sunt reluate la tranzacţionare, actionarii putând dispune de acestea în mod normal”.

Așadar, acţiunile societăţilor intrate în insolvenţă nu sunt întotdeauna pierdute. Ca urmare, dacă aveți un astfel de cerificat de acțiuni, în primul rând solicitați un extras de cont de la Depozitarul Central (Bucuresti, Bulevardul Carol I, nr 34 – 36, Sector 2, Tel: (021) 408.58.00, (021) 408.58.26  ), pentru a vedea câte acțiuni aveți și ce valoare nominală au sau dacă acțiunile au fost deja retrase și anulate. Pentru acțiunile care sunt tranzacționate pe piața de capital puteți afla detalii (valoarea nominală, prețul ultimelor tranzacții etc) de pe site-ul Bursei de Valori București

Citește și: Cum afli ce valoare au acțiunile tale

 

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro