MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 14:43

Temperaturi scăzute și ninsori, în weekend-ul 17-18 martie. Un val de aer polar va intra în România

Distribuie

Temperaturi scăzute în București, în weekend-ul 17-18 martie.  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis miercuri, 14 martie, o avertizare de vremea rea, începând de sâmbătă seara. Un nou val de aer polar va aduce temperaturi negative în acest weekend.

Astfel, începând de sâmbătă, 17 martie, vremea se strică în zonele de nord şi est ale ţării, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, inclusiv duminică, 18 martie, va fi viscol în Moldova, la munte, dar şi în nordul Munteniei, potrivit meteorologilor.

VINERI, 16 martie

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua în vest, nord-vest și în centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Se vor semnala precipitații mixte în zona montană, iar spre sfârșitul nopții și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte și în jumătatea nordică a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. Vor fi condiții de ceață în zonele joase de relief, mai ales din sud-estul teritoriului.

LA BUCUREŞTI
Vremea caldă va persista. Cerul va avea înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 6 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

SÂMBĂTĂ, 17 martie

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în nordul și nord-estul țării, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații la început în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre seară și noaptea și în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, însă în Moldova, în zonele montane și parțial în Transilvania și în Maramureș se vor transforma în lapovițe și ninsori. Vântul va avea local și temporar intensificări, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în nord-est până în jurul a 20 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 5 grade.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și trecător, mai ales spre seară și noaptea, va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

DUMINICĂ, 18 martie

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala precipitații în jumătatea de est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, doar în Oltenia și pe litoral vor mai fi mixte, ziua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în est, sud-est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 și 7 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, posibil mai coborâte în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat. Temporar se vor semnala precipitații ce vor deveni predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Și asta după ce venise primăvara, când temperaturile o luaseră razna, iar bucureștenii abia scăpaseră de codul portocaliu de ger și de școlile închise, din cazua ninsorilor abundente și a viscolului.

De altfel, în perioada 18-20 martie, în toată țara se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, inclusiv negative.

Atenție, vremea se va strica atât de brusc încât există posibilitatea unui şoc termic, avertizează Antena 3.

Vezi prognoza meteo pentru perioada martie – mai 2018. Cum va fi vremea în următoarele trei luni.CITEȘTE ȘI… VIDEO/Blocul cu cele mai mari restanțe la RADET. Locatarii nu au de doi ani apă și căldură. 'E groaznic de frig' 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 11 decembrie 2018
Loading...
Comentarii