12 Oct. 2018 14:25

Adrian Coman, omul care a revoluționat drepturile minorităților sexuale în România, la Interviurile Libertatea LIVE

Distribuie

Românul care a obținut, de la Curtea Constituțională, o decizie care va permite familiilor gay să fie recunoscute și în țara noastră, va discuta cu reporterul Sorina Ionașc despre comunitatea LGBT, despre referendum și despre cum arată România în străinătate.

Adrian Coman și soțul său, Robert Hamilton, locuiesc în Statele Unite ale Americii, dar vor să se mute în România. Au avut, însă, o problemă: țara noastră nu le recunoștea familia, iar Robert „Clai” nu avea dreptul de ședere aici.

Ca atare, au mers la Curtea Europeană de Justiție, care le-a dat dreptate, și, drept urmare, Curtea Constituțională din România a recunosc drepturi egale și pentru familiile LGBT. Adrian Coman este unul dintre cei care au luptat, în anii 2000, și pentru dezincriminarea homosexualității în România.

Vezi și: VIDEO / Insultată de Codrin Ștefănescu, Biserica răspunde jignirilor. Urmăriți aici interviul acordat de Vasile Bănescu ziarului Libertatea

VIDEO/ Cine e de vină pentru eșecul referendumului. Vasile Bănescu, la Interviurile Libertatea LIVE: tergiversarea, ambiguitatea întrebării și politizarea

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „Homosexualitatea este o maladie morală”

Comentarii