12 Mar. 2018 05:30

Cicică din Solonț și-a făcut BMW dintr-un Opel: „Am cea mai frumoasă mașină din România”

Distribuie

Cicică din Solonț, românul care tunează mașini și motociclete, crește gâște, împletește și coase, face icoane cu Arsenie Boca. Este cel mai mare fan BMW și face cel mai creativ tip de tuning de vehicule, cu capace de vopsea, cuverturi, mușama și girofare, pune televizor în căruțe. Vrea să fie numit „Regele comunei', poartă multe bijuterii de aur și urmează să-și ia carnet de conducere pentru „cea mai frumoasă mașină din România'. 

Comuna Solonț din județul Bacău are în componență și satul Cucuieți. Valentin Gâlcă, zis Cicică, nu este din Cucuieți, dar cu siguranță este cel mai „cucuiet' locuitor al comunei. Își dorește să fie numit simplu „Regele Comunei' sau „al Pădurii'. Tunează mașini, motociclete, biciclete, roabe, ATV-uri cu orice găsește la îndemână, de la capace, sticle, bare de fier, le dotează cu casetofoane și televizor, face vaze, icoane cu Arsenie Boca. Împletește, coase la mașină, crește orătănii. Adică „orice, orice', cum tot repetă, la fiecare frază.

„Pe Cicică îl cunosc și gâștele, n-aveți cum să-l ratați, întrebați orice om și vă îndrumă', sunt primele indicații pe care le primim.

Cine este Cicică? Un bărbat de 50 de ani care și-a crescut singur, la țară, doi copii care acum sunt mari și plecați în străinătate, un om care crede că doar din muncă poți să trăiești, un personaj care ar putea fi oricând imaginea unei campanii de reciclare pentru că găsește o utilitate și pentru un capăt de ață. La Cicică în curte nimic nu se pierde. Un capac de la o cutie de vopsea, o bară ruginită, o bucată de material, niște paiete, câteva franjuri, toate devin ornamente pe noile sale mașinării. Niște rumeguș turnat cu aracet dă farmec unei sticle din plastic pe care unii le aruncă. O bucată de hârtie igienică devine o floare artificială din mâinile lui Cicică. Poți oricând să te îndoiești de simțul lui estetic, dar nu și de inima pe care o pune în orice face.

Citește și: VIDEO/Colonești, satul în care bătaia e ruptă din trai. Femei cu mâini tăiate cu drujba sau toporul

Comentarii