08 Oct. 2018 14:00

Comunitatea LGBT, în lacrimi de bucurie. Momente emoționante de la petrecerea lor după referendum: ”Oamenii sunt mai toleranți decât ne așteptam”

Distribuie

O mare familie, nu tocmai tradițională, s-a bucurat cu lacrimi și îmbrățișări, după rezultatele referendumului. Nu tradițională așa cum a propus Coaliția pentru Familie, dar tradițională în simțiri. Membrii comunității LGBT au răsuflat ușurați. România e, poate, mai tolerantă decât credeam.

Aș face asta sărbătoarea națională a iubirii. Și să fie de două zile„, ne spune Paul, venit de la Cluj în Capitală să-și salute familia. Familia LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender), care s-a strâns aseară într-un club din București pentru a urmări rezultatele referendumului și, la final, pentru a sărbători.

Am senzația că o uriașă cometă a trecut pe lângă noi și nu ne-a lovit„, a răsuflat Paul, ușurat.

Ultima perioadă a fost cumplită pentru comunitatea LGBT, după cum mărturisesc membrii ei. Cuvinte grele, atacuri, violențe.

Acum, însă, zâmbesc.

Este o speranță că România mai are șanse să devină o țară democratică. E un semnal foarte puternic că sunt oameni mult mai tolerenți„, spune Antonella Lerca-Duda, o tipă trans.

Avem cu cine să lucrăm. Oamenii sunt mult mai deschiși decât mulți dintre noi speram. Ne umple de speranță„, spune, cu bucurie în ochi, și Oana.

Acum, așteaptă următorul pas: reglementarea parteneriatului civil.

Toți susțin familia bazată pe iubire, indiferent din cine ar fi formată. „Iubire, pace și comunicare, fără alte repere”.

Comentarii