27 Aug. 2018 12:00

O noapte furtunoasă. Nuntaşii lui Dragnea Jr. versus protestatarii anti-PSD: Nervi, înjurături şi provocări

Distribuie

Nuntaşii lui Dragnea Jr. versus protestatarii anti-PSD! Invitaţii la nunta fiului lui Liviu Dragnea au început petrecerea cu nervii întinşi la maximum. La intrarea pe domeniul Snagov, unde Valentin Dragnea şi-a unit destinele cu Gina Alexandra Tătulescu, un grup de 20 de protestatari i-a întâmpinat cu scandal şi înjurături pe nuntaşi. Provocările manifestanţilor nu au rămas fără ecou: invitaţii şi-au turat maşinile la maximum şi au accelerat peste grupul de oameni. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit, deşi unii protestatari păreau că vor cu tot dinadinsul să se arunce în faţa unei maşini conduse de un lider PSD.

Schimbarea locului în care s-a desfăşurat cununia religioasă i-a luat prin surprindere pe miile de oameni care doreau să protesteze la nunta fiului lui Liviu Dragnea, Valentin. Un eveniment anunţat în centrul Capitalei, la Biserica „Sfântul Elefterie”,  a fost până la urmă mutat în Palatul Snagov. Inclusiv ceremonia religioasă a avut loc acolo, probabil cu dispensă din partea Bisericii. Schimbarea planului a făcut ca numărul protestatarilor să fie mult mai mic decât s-ar fi aşteptat ei.

La ora 18.00, când ar fi trebuit ca ceremonia să înceapă, la intrarea pe aleea Palatului Snagov se afla un singur protestatar. Cum vedea o maşină că se apropie, cum ridica „Plăcuţa suedeză” – celebrul număr de înmatriculare folosit ca mesaj anti-PSD.

În scurt timp, însă, la doar un kilometru depărtare, s-a format nucleul dur al protestatarilor. Cam 10 persoane au afişate bannere anti-PSD şi au urlat la fiecare maşină care trecea prin faţa lor, fie că se îndrepta sau nu spre nuntă: „Penalule!”, „@#$% PSD!” şi „Nenorociţilor!”, se auzea din zece în zece secunde.

Unul dintre protestatari a fost însă neatent. S-a apropiat prea mult de o maşină cu nuntaşi. Un geam s-a deschis, iar bannerul lui anti-PSD a dispărut. „Să nu mai faci asta, că vine Poliţia”, s-a auzit o recomandare.

Comentarii