25 Iun. 2018 21:00

REPORTAJ/Agenția Terra Tourism lasă sute de clienți fără vacanțe. Zeci de păgubiți au depus plângeri la poliție

Distribuie

Terra Tourism lasă sute de clienți fără vacanță. Clienții firmei au fost anunțați, în 22 iunie, că agenția a intrat în insolvență și că vacanțele pentru care au plătit sute sau chiar și mii de euro nu mai pot fi onorate, iar pentru recuperarea banilor vor trebui să contacteze asigurătorul care are polița în caz de insolvență. 

Ce este ciudat, spun păgubiții, este faptul că și în ziua de vineri erau îndemnați să plătească pentru a se bucura de vacanțe, unul dintre ei făcând plata chiar în acea zi, la ora 12.00, pentru ca apoi, câteva ore mai târziu, să afle că a dat banii, dar nu va putea pleca în concediu spre destinația aleasă. Mai mult, patroana agenției nu mai este de găsit, nu mai vrea să discute cu nimeni, deși clienții au încercat să ia legătura cu ea.

Simona Vlante era clienta Terra Tourism din 2006 și chiar ajunsese să recomande 'cu încredere' această agenție, pentru că, spune ea, niciodată nu au fost incidente. Anul acesta, însă, totul s-a schimbat. „Am luat o vacanță de 4.000 de euro, tot în Turcia, unde am mers și anul trecut, dar nu am apucat decât să achit 1.700 de euro. Asta până vineri, când am fost anunțată că firma a întrat în insolvență și dacă vreau să mai recuperez vreun ban, va trebui să mă îndrept către asigurător', ne-a spus Simona Vlante.

Până aici, pare filmul oricărei insolvențe a unei agenții de turism prin care au trecut unii români în ultimii trei ani. Situația se schimbă prin faptul că Simona Vlante a mers la casa din Corbeanca a directorului general al agenției, Oana Aniela Dunel, și a încercat să afle de la aceasta de ce nu își poate recupera banii.

Comentarii