29 Mar. 2018 05:30

#salvatipipera | Cum arată intersecția A3 cu Șoseaua Petricani. Când va fi inaugurată autostrada

Distribuie

Lucrările la „Autostrada Muntelui”, pe tronsonul care va lega A3 de Bucureşti, sunt aproape gata, însă Primăria Capitalei încă expropriază terenuri în vederea lărgirii Șoselei Fabrica de Glucoză. Aceasta din urmă ar trebui să preia o parte din traficul de pe autostradă.

Autostrada Bucureşti – Ploieşti a „ajuns”, în sfârşit, în Capitală, iar la marginea Șoselei Petricani se poate vedea drumul de mare viteză care duce spre munte. Încă este şantier pe acest tronson, dar deja au fost montate bordurile şi s-a tasat terenul în vederea asfaltării. Cel mai probabil, până în toamna acestui an, lucrările vor fi gata, iar pe A3 nu se va mai intra doar de pe Centura Capitalei, ca acum, ci și din cartierul Pipera.

Miercuri, 28 martie, CGMB a aprobat ultimele două proiecte de expropriere a terenurilor din vecinătatea străzii Fabrica de Glucoză, ceea ce înseamnă că va mai dura încă un an, cel puţin, până când acest drum va fi lărgit. Astfel, traficul spre A3 sau dinspre Ploieşti spre Capitală va fi sugrumat de la 2-3 benzi pe sens, la o singură bandă, cât are această stradă din cartierul de afaceri Pipera.

Comentarii