23 Feb. 2018 21:00

Secretele unei căsnicii de lungă durată. Povestea unui cuplu care serbează 55 de ani împreună

Distribuie

Secretele unei căsnicii de lungă durată. Ion și Gherghina Hultoană sunt împreună de jumătate de veac. Se iubesc și se respectă și acum. Nu au avut crize de gelozie și nici nu s-au sufocat unul pe altul. Au fost cei mai buni prieteni, înainte de toate.

Într-o societate care te învață că o căsnicie se poate șterge în cinci minute, printr-o semnătură la notar, și în care definiția familiei tradiționale a creat discordie națională, relațiile care durează de zeci de ani nu sunt doar rare, ci și bizare.

Nu e însă nimic bizar în felul cum se înnoadă discuțiile dintre Ion și Gherghina Hultoană. Își aruncă priviri drăgăstos-ironice și se contrazic în joacă. O joacă pe care au perfectat-o de aproape 55 de ani. Sunt căsătoriți de 51, au făcut o nuntă simplă, la Caracal. Ea, proaspăt ieșită de pe băncile facultății de geografie, el militar mândru. Tineri și cu nimic altceva decât determinare. Și-au pus în gând de la început să aibă o căsnicie de durată și să comunice, orice ar fi. „Noi în afară de soți trebuie să fim și prieteni, și ne mărturisim. Uite, mă, ceva s-a întâmplat cu mine. Hai să ne ajutăm, pentru că noi ne-am căsătorit, am jurat, avem copii. Acuma cu copii trebuie să mergem paralel în viață', spune Ion Hultoană, capul familiei. Femeia își capătă cu fiecare zi egalitatea în drepturi, așa e și firesc. Așa că par din altă lume convingerile lui Ion Hultoană. El ține foarte mult la rolul bărbatului și îi pune în cârcă lui eșecul unei căsnicii.  „Îl acuz, dacă nu reușește, în primul rând pe soț, pentru că este considerat șeful familiei și el poartă toate responsabilitățile. Am zis că în viață ești ca un barcagiu care ar pleca cu o bărcuță pe un râu de munte, de sus, la înălțime și pornește către șes, printre stânci, căderi abrupte, meandre. Și el trebuie să mențină barca în care are familia și s-o aducă la șes sănătoasă, cât se poate', spune el aprobat din priviri de doamna sa.

Citește și: EXCLUSIV/Iuliana Tudor dezvăluie secretele căsniciei de 21 ani

Comentarii