12 Sep. 2018 12:00

Și deținuții au talent. Cântă, dansează şi pictează

Distribuie

Zeci de pușcăriași din 21 de închisori din întreaga țară au participat ieri la cea de-a cincea ediție a Festivalului Interpenitenciar.

Ieri, încă de la primele ore ale dimineții, curtea Penitenciarului Jilava, de la marginea Capitalei, părea mai degrabă un loc al meșterilor populari. Deținuți adunați de prin toate colțurile țării au venit să-și prezinte creațiile. Hârtia, fierul sau pensula au fost armele' folosite pentru a realiza adevărate opere de artă.

La fiecare stand, amenajat cu grijă, condamnații păreau dornici să le explice celor care le priveau lucrările cum niște oameni certați cu legea s-au împrietenit cu frumosul și au reușit să realizeze din hârtie poșete pentru doamne sau să împletească brățări din diverse materiale.

Unii dintre puşcăriaşi au cântat melodii populare

Cum de la un festival nu puteau lipsi cântăreții, pe scena amenajată la umbra unui copac stufos și-au arătat calitățile vocale unii dintre pușcăriași. Și, ce-i drept, dacă nu ar fi căzut în plasa anchetatorilor, mulți dintre ei ar fi concurat cu nume sonore ale muzicii autohtone.

Comentarii