05 Aug. 2018 21:00

VIDEO Psihologii au venit în Vama Veche cu cortul… terapeutic. Fac consiliere și informare pe plajă

Distribuie

Psihoterapie pe plaja din Vama Veche. În stațiunea unde pe tavă se pun doar halbele de bere, există un cort unde poți să-ți pui sufletul pe tavă, la „cortul terapeutic'. Un grup de psihoterapeuți oferă informații legate de consiliere psihologică pe plajă. 

Când iei o pauză de la serviciu, de la viața de zi cu zi și schimbi aerul, chiar și preț de o vacanță, problemele, gândurile și rănile neînchise parcă dau năvală. Așa că nu e o idee deloc rea ca la plajă, printre micile distracții de seară și promenadele pe plajă la asfințit, să strecori și un moment de terapie psihologică. Nu asta a fost ideea de la început a cortului terapeutic, dar psihologii care s-au gândit să vină cu acest serviciu pe plajă au constatat că oamenii au mare nevoie să fie ascultați. Inițial, voiau doar să-i informeze pe oameni cu privire la beneficiile terapiei.

„În primul rând stăm de vorbă cu oamenii, le oferim informații despre psihoterapie, despre beneficiile ei. Și avem două mari idei pe care insistăm. Una e scoaterea în evidență a posibilității de a folosi psihoterapia ca metodă de dezvoltare personală și a doua este să demitizăm ideea că dacă mergi la psiholog ești nebun. Noi când am plecat de acasă am vrut să facem doar informare. Dar când am ajuns aici ne-am dat seama că oamenii au nevoie să îi asculte cineva în mod active și să-I înțeleagă și s-a întâmplat să facem și asta. Am stat de vorbă cu oameni, le-am ascultat ofurile și cât am putut, fără să deschidem foarte mult rana, le-am dat puțină bucurie și puțină iubire', povestește psihoterapeutul Alexandru Bușilă.

Comentarii