Cum facem cartofii prăjiţi mai sănătoşi, ne explică Mencinicopschi

POSTAT: 07 Mai 2011, Ora 15:40

Cartofii prăjiţi sunt un aliment dăunător pentru sănătate, cu foarte multe calorii, cu substanţe iritante ale sistemului gastrointestinal şi cu potenţial cancerigen, cauzat de descompunerea uleiului nerezistent la temperaturi de peste 180 de grade Celsius, potrivit lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

  • Cartofi prăjiți / Foto Simbol
    Cartofi prăjiți / Foto Simbol
Publicitate

Profesorul Mencinicopschi ne învaţă cum să preparăm cartofii prăjiţi, astfel încât să nu fie foarte dăunători.

”Nu putem rezista fără să mâncăm cartofi prăjiţi, pentru că sunt gustoşi. Totuşi, este foarte important să-i pregătim în casă, şi să nu mâncam acest produs în oraş! Astăzi există instrumente de preparat cartofi pseudo-prăjiţi, care sunt la fel de gustoşi şi savuroşi, doar că la prepararea lor se foloseşte mai puţin ulei. Aceste instrumente sunt nişte tigăi cu agitator şi generator de aer cald în capac. Cartofii sunt înăbuşiţi în propiul  abur, căpătând culoarea, crocanţa şi gustul celor prăjiţi în baia de ulei. Pentru prepararea unui kilogram de cartofi este suficient să adăugăm o lingură de ulei de măsline sau de palmier nehidrogenat. Cartofii pregătiţi astfel au mult mai puţine calorii, şi nu se mai generează substanţe cu potenţial cancerigen şi neurotoxic”, explică Mencinicopschi pe site-ul www.doctormenci.ro

 

25 comentarii

Articole similare
Urmărește LIBERTATEA.RO pe FACEBOOK

Ce parere ai? Lasa mai jos un comentariu:

ziare powered by Distinct New Media