Situația persistă deja de două luni, iar primăria a început să primească somații din partea furnizorilor, dar și a unor firme de construcții care nu au fost plătite, deși au efectuat diverse lucrări.

Problema a fost semnalată de viceprimarul localității, Vasile Morariu. Acesta a explicat, pentru alba24.ro, că actuala contabilă invocă probleme de sănătate, dar și probleme personale și refuză să pună viza pe facturi.

Ce spune Vasile Morariu, viceprimarul din Roșia Montană

Sunt facturi neplătite la energie electrică, la furnizori, la benzină, la telefoane, dar și la mai multe firme care au construit ba poduri, ba drumuri sau chiar terenul sintetic din Cărpiniș, a precizat viceprimarul Morariu.

Zeci de facturi s-au strâns în ultimele luni, spune acesta. De asemenea, vicele din Roșia Montană mai spune că unul dintre motivele pentru care facturile sunt neplătite este acela că serviciul de achiziții publice a fost externalizat către o firmă din Bistra.

Poziția primarului Eugen Furdui

În replică, contactat de alba24.ro, primarul localității, Eugen Furdui, a precizat că a auzit că viceprimarul a specificat că facturile sunt neplătite din cauza externalizării serviciului, dar că nu ar fi adevărat.

LIVE | Rusia anexează oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”
Recomandări
LIVE | Rusia anexează oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”

Acesta a admis că din luna iunie nu a mai fost plătită nicio factură și că motivul ar fi că actuala contabilă nu vrea să pună viza pe documente și că invocă probleme de sănătate, dar și alte probleme personale. Citește continuarea pe Alba24.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL ALBA24.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.