Mergi direct la conținut »
Actorul Dorin Andone, pentru prima oară pe scena Teatrului Național București ca solist! Va cânta în memoria lui Florian Pittiș
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Actorul Dorin Andone, pentru prima oară pe scena Teatrului Național București ca solist! Va cânta în memoria lui Florian Pittiș

Actorul Dorin Andone, pentru prima oară pe scena Teatrului Național București ca solist! Va cânta în memoria lui Florian Pittiș

Dorin Andone e pe care să-și îndeplinească visul, acela de a cânta pe scena pe care a jucat până acum în zeci de piese. Actorul va evolua la Teatrul Național București, unde e angajat de 15 ani, ca solist, protagonist al unui spectacol muzical în memoria lui Florian Pittiș.

De Florian Gheorghe,

Cunoscut mai degrabă ca actor de teatru și film, cu o carieră de peste trei decenii în domeniu, Dorin Andone, 56 de ani, are o mare pasiune, mai puțin cunoscută publicului larg: muzica folk. Este prieten cu toți artiștii genului, el însuși fiind un solist bun, cu multe compoziții aplaudate.

Joi, 11 iulie, Dorin Andone se va prezenta la locul său de muncă pentru prima oară ca solist, nu ca actor. În amfiteatrul de pe clădirea TNB, el va evolua într-un spectacol-concert tribut adus lui Florian Pittiș, intitulat “Sunt un frate tânăr”, în care readuce în memoria publicului cântecele și poeziile lansate de marele actor și muzician trecut în neființă în 2007.

FOTO Ion Caramitru (stânga), Horațiu Mălăele (centru) și Dorin Andone (dreapta)

Alături de el vor urca pe scenă doi foști colegi ai regretatului muzician din perioada grupului Pasărea Colibri, Vlady Cnejevici (claviaturi) și Teo Boar (chitară).

“Va fi o întâlnire prietenească, un spectacol dedicat celor ce l-au iubit pe Moțu Pittiș. Fiind în aer liber, dacă va ploua în ziua respectivă, pentru confortul spectatorilor, concertul se va muta într-una din sălile teatrului. Bineînțeles, dacă timpul de montare va permite acest lucru”, ne-a mărturisit actorul, fondator al trupei de folk DOR.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

Dorin Andone i-a fost bun prieten și lui Ioan Gyuri Pascu, ba chiar a debutat ca solist folk în clubul deținut de îndrăgitul muzician și actor care s-a stins acum trei ani, în urma unui infarct. Și în memoria lui Gyuri a susținut un concert, în fața comunității de români din Irlanda.

Pasiunea pentru chitară, poezie și folk a lui Dorin Andone, care, ca actor, face spectacole unice alături de Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, este una veche, din perioada când era student al Institutului de Teatru Târgu Mureș (1987).

CITESTE SI:Cântărețul Mattyas a dat scena de concerte pe sala de forță și a devenit antrenor de fitness

Close
Închide
  Close