MENIU CAUTĂ
25 Apr. 2012 18:07

Află de ce ar fi putut să se sinucidă Luca Călinescu

Distribuie

Deşi se pare că suferea de depresie, Luca Călinescu nu lăsa să se vadă nimic în faţa prietenilor care susţin că era un tânăr jovial şi plin de viaţă. De aceea, ei sunt şocaţi de gestul băiatului care a decis să-şi pună capăt vieţii în urmă cu câteva zile. Specialiştii spun că, din nefericire, Roaccutane, pastilele pentru acnee pe care le lua băiatul cel mic al actorului, poate duce la depresie, aşa cum de altfel e precizat şi în prospect: “S-a observat de asemenea (...) hiperuricemie şi tulburări psihice sau ale SNC (de exemplu, tulburări de comportament, depresie şi crize).”
Prof. dr. Florin Tudose, şeful Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul Universitar din Capitală, ne-a declarat că în urma tratamentului cu Roaccutane pot apărea depresii, mai ales la o persoană care are antecedente de acest gen. “Înainte de a fi prescris medicamentul Roaccutane, doctorul ar trebui să întrebe pacientul despre eventuale tulburări”, ne-a explicat dr. Florin Tudose.
Psihiatrul a mărturisit că şi el a fost şocat la început să afle că nişte pilule care tratează acneea pot avea efecte depresive asupra unui om. “Este foarte posibil ca tânărul să fi avut oarece complexe din cauza aspectului fizic din moment ce făcea tratamente adolescentine. Probabil că era o persoană mai inhibată, depresivă, iar atunci medicamentul nu a făcut decât să-i accentueze depresia”, a conchis specialistul.
foto: www.enational.ro


Monica Gabor

Şi Monica Gabor a avut de la doctor aceeaşi reţetă

Pe vremea când încă mai era doamna Columbeanu, Monica Gabor (foto) a înghiţit şi ea aceleaşi pastile pe care le-a luat şi fiul cel mic al lui Florin Călinescu împotriva acneei. Mama manechinului spunea la vremea respectivă că fiica sa are un comportament ciudat şi violent din cauza pilulelor Roaccutane.

 


 

Tabloidul britanic The Sun: Roaccutane are ca efect secundar predispoziţia către suicid

În octombrie 2001, în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie, a fost publicat un articol care semnala că Administraţia Medicamentelor şi a Alimentelor din SUA a primit informaţii despre cazuri de stări depresive şi sinucideri în rândul pacienţilor trataţi cu Roaccutane. În SUA, între anii 1982 şi 2000 s-au raportat 37 de sinucideri în rândul pacienţilor trataţi cu Roaccutane şi 110 cazuri grave de depresie ce au avut nevoie de spitalizare pentru că a existat intenţia de suicid. În 2009, şi tabloidul britanic The Sun semnala că Roaccutane ar avea ca efect secundar predispoziţia către suicid, după ce Angela Lee, o englezoaică de 28 de ani care îl folosea, s-a sinucis aruncându- se în faţa unui tren. l Andreea Ciocănel


 

«Pilulele contra acneei pot da stări depresive greu de gestionat»

Thea HaimovitzÎn cercul de prieteni ai lui Luca Călinescu se vorbeşte cum că acesta ar fi avut depresii repetate din cauza tratamentului cu Roaccutane, medicament pe care îl lua împotriva acneei: Acneea din păcate este o boală care se tratează foarte greu şi chiar dacă se vindecă, pacientul trebuie să ştie că aceasta poate oricând reveni. De asemenea, persoanele cu acnee trebuie să aibă un stil de viaţă foarte echilibrat şi un psihic foarte puternic. Deşi nu este considerată o afecţiune gravă care să pună viaţa în pericol, acneea este supărătoare, cicălitoare chiar şi jenantă mai ales când tinerii afectaţi încep să devină preocupaţi şi conştienţi de aspectul lor.   Tratamentul clasic al acneei consta de obicei in administrarea antibioticelor, care in ultimii ani au devenit din ce in ce mai puternice, Roaccutane (accutan sau sotret), peeling-uri, laser, etc toate acestea in dorinta de a aduce alinare celor care suferă de această afecţiune nemiloasă care ne modifică aspectul feţei. În cazul în care se urmeaza un tratament pentru acnee  cu medicamente clasice,  ar fi trebuit să ştie că odată cu binefacerile lui de necontestat, poate aduce cu el şi şir lung de efecte secundare precum: încărcarea ficatului cu toxine greu de eliminat după aceea, incapacitate de procreere 2-3 ani după luarea tratamentului pentru acnee, căderea părului, uscare excesivă a buzelor, a scalpului, scăderea vederii, înroşirea excesivă a pielii pe faţă, uscarea excesivă a pielii pe întregul corp, stări de spirit depresive câteodată foarte de greu de gestionat. De aceea eu recomand ca înainte de a se lua un medicament să se citească foarte atent prospectul, şi să fie foarte atenţi dacă scrie că adiministrarea medicamentului poate cauza depresie. În procent extrem de mare după aceste tratamente medicamentoase acneea revine, ceea ce poate provoca pacientului un disconfort psihic de neimaginat ', ne-a spus Thea Haimovitz (foto), specialist în dermato-cosmetică. l Mirela Dinică

Comentarii