MENIU CAUTĂ
27 Mai. 2012 09:27 , de Magdalena Duru

Cabral sare la gâtul celor care-l atacă pe Bute după meciul cu Froch: „Aşa reacţionează nişte sărăcii”

Distribuie

"- A câștigat România, suntem în sferturi, hai repede la Universitate să sărbătorim!
-A pierdut România, n-am trecut de sferturi, au jucat ăia de zici că erau găini fără cap!

– A câștigat Bute, aplauze furtunoase… Lucian, te iubim!
– Bute a fost făcut knock-out. Luciane, lasă-te, ți-a rupt ăla capul!

Așa reacționează sărăciile. La câștig suntem prieteni, la pagubă nu te cunosc. La petrecere suntem fratiori, la muncă nu-ți cunoaște numele. La vale mergem de mânuță da’ la deal, du-te tu (că pe mine mă jenează o bucă).

Mizerabili și interesați, meschini și duplicitari, n-au pic de coloană vertebrală. Au o nevoie bolnăvicioasă de a se identifica cu succesul altora, pentru că al lor nu există. Au nevoie ca alții să ridice mâinile în sus, în semn de victorie, pentru a avea și ei motiv să facă același gest. Au nevoie ca alții să cunoască triumful pentru ca ei să simtă, printr-o alianță numai de ei decretată, gustul triumfului.

În schimb, atunci când triumful promis nu mai vine, genul ăsta de sărăcie umană își proiectează toate nefericirile vieții, tot insuccesul propriu, toată furia pe care o are pentru faptul că nu reușește să iasă din propriul rahat în capul celui înfrânt.

Lucian, 30 de victorii și o înfrângere mie îmi sunt de ajuns ca să te aplaud și să te respect. Mie și altora, care nu-s puțini, doar că-s mai tăcuți. Da, meciul a fost pierdut, și încă într-o manieră categorică. A fost o tactică păguboasă, cea a contra-atacului, în condițiile în care Froch e un boxeur așa puternic. Așa, și? Garda sus, ia o gură de apă și treci la muncă! Noi suntem aici, pe margine, aplaudăm!”, a scris Cabral pe blogul personal. Lucian Bute a pierdut, aseară, centura categoriei supermijlocii IBF după ce a fost învins, prin K.O, în runda a cincea, de englezul Carl Froch care a devenit astfel noul campion mondial. Românul are şansa să îşi recâştige centura într-un meci revanşă, care se va disputa probabil în Canada, la Montreal, peste aproximativ şase luni, pentru că, în contractul semnat de cele două părţi, există o clauză prin care Lucian Bute îi poate cere revanşa lui Froch.
Citește și:

Comentarii