Mergi direct la conținut »
STUDIU | Cadouri de Crăciun: De 10 ori mai scupe pentru iubiţi, decât pentru rude
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > STUDIU | Cadouri de Crăciun: De 10 ori mai scupe pentru iubiţi, decât pentru rude

STUDIU | Cadouri de Crăciun: De 10 ori mai scupe pentru iubiţi, decât pentru rude

Aproape jumătate dintre români vor aloca anul acesta între 200 şi 900 de lei pentru cadori de Crăciun destinate iubitului sau iubitei, în timp ce pentru rude majoritatea spun că nu vor cumpăra daruri mai scumpe de 100 de lei, conform cercetării publicate de 4Service Group România.

Această cercetare de piaţă arată că majoritatea românilor vor cheltui, în medie, între 100 şi 500 de lei pentru un cadou de Crăciun.

”Românii cumpără cadouri pentru părinţi, copii, soţi, parteneri şi abia apoi pentru rude, prieteni sau colegi. Dacă 20% dintre respondenţi au declarat că iau cadouri pentru rudele de gradul I, numai 4,5% s-au gândit şi la colegi, iar 1,8% dintre ei nu vor lua niciun fel de cadou”, se arată în comunicatul preluat de News.ro.

Teste ADN oferite celor dragi, aceasta este noua modă în materie de cadouri de Crăciun în SUA.

Cadouri mai scumpe pentru iubiţi decât pentru soţi

Acest studiu mai arată că românii cheltuie mai mult pe un cadou pentru iubit sau iubită, decât pentru soţ sau soţie.

”Mai exact, 27% dintre români alocă între 200-500 de lei pentru soţ sau soţie, 18% nu vor cheltui mai mult de 200 de lei, 12% sunt dispuşi să dea între 500 şi 900 de lei pentru un cadou şi doar 9% dintre respondenţi au alocat peste 900 de lei pentru cadoul soţului sau soţiei”, se arată în comunicat.

Când vine vorba de iubit sau iubită, 21% dintre cei chestionaţi spun că vor cheltui între 500 şi 900 de lei, în timp ce aproape un sfert dintre români au spus că nu vor da mai mult de 100 de lei pe un cadou pentru iubit sau iubită, în general cei cu vârste cuprinse între 18-24 de ani. Pentru cadoul de Crăciun destinat persoanei iubite, 24% spun că vor aloca anul acesta între 200 şi 500 de lei.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale
Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

Cadouri pentru rude

Conform studiului, jumătate dintre români nu vor să cheltuie mai mult de 100 de lei pentru un cadou destinat rudelor şi doar 22% au pus deoparte peste 200 de lei. Un sfert dintre respondenţi se vor încadra între 100 şi 150 de lei pentru un cadou luat rudelor, se arată în studiul realizat de 4Service Group România.

Cadouri pentru prieteni

În ceea ce priveşte prietenii, peste 50% dintre participanţii la studiu au spus că nu vor să cheltuie mai mult de 100 de lei pentru un cadou, iar 38% dintre ei plănuiesc să aloce între 100 şi 200 de lei. Mai puţin de 2% dintre români spun că vor cheltui peste 500 de lei pentru cadourile prietenilor. În cazul colegilor, cadourile sunt mai mult simbolice şi, în general, în valoare de cel mult 50 de lei, aşa cum au declarat peste 40% dintre respondenţi.

Studentă româncă din SUA: Dacă te gândești la viață ca la design, asta împiedică perspectivele fataliste, căci designul poate fi mereu îmbunătățit
Recomandări

Studentă româncă din SUA: Dacă te gândești la viață ca la design, asta împiedică perspectivele fataliste, căci designul poate fi mereu îmbunătățit

Cadouri pentru copii

În plus, nu mai puţin de 32% dintre părinţi au pus deoparte între 200 şi 500 de lei pentru cadourile de Crăciun pentru cei mici.

”20% dintre ei vor cheltui între 100 şi 200 de lei, în vreme ce o treime spun că nu vor da mai mult de 100 de lei pe un cadou pentru copil. Mai puţin de 7% dintre părinţi şi-au planificat peste 900 de lei pentru cadoul de Crăciun adresat celui mic”, se arată în comunicatul preluat de News.ro.

Decizia în ceea ce priveşte cadourile pentru cei mici ţine, în cea mai mare parte, de dorinţele acestuia, astfel că 20% dintre părinţi preferă să-i întrebe direct pe copii ce anume şi-ar dori, iar 15% dintre ei îi roagă pe copii să scrie o scrisoare Moşului. Totodată, 15,5% se consultă înainte cu soţul sau soţia, în privinţa cadoului pentru copii, în timp ce 8,6% dintre părinţi decid singuri ce să le cumpere celor mici, potrivit studiului.

 

 

Studiul a fost efectuat în luna noiembrie 2018, de compania de market research 4Service Group, pe un eşantion de 1742 de respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 74 de ani.

Close
Închide
  Close