De când a devenit președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec a încercat să facă tot posibilul pentru a promova înotul. Astfel, după ce s-a dat peste cap pentru a introduce orele de înot în școlile din România, ducând și în momentul de față o întreagă luptă cu birocrația, acum, fosta campioană și-a propus un țel și mai înalt:

„Vreau să încerc să ajut persoanele cu dizabilități. Eu susțin încă de mulți ani partea aceasta sportivă și am tot stat și m-am gândit că nu există modalități prin care ei să aibă acces la diferite săli de sport, iar în cazul acesta, la bazine, în nici un caz”, ne-a povestit Camelia Potec, cu puțin înainte de a urca pe scena de la Atipic Beauty Gala, unde a defilat alături de o tânără imobilizată într-un scaun cu rotile.

Speră să primească ajutor și de la colegii din breaslă 

Camelia Potec face apel către colegii ei, sportivi de performanță, ca împreună să le poată oferi celor mai puțin norocoși condiții favorabile pentru a putea avea parte de activități sportive.

„Cred că atât eu, cât și oamenii din sport putem să facem demersuri din acest punct de vedere. Mă alătur atunci când mi se cere să particip la diverse proiecte, însă trebuie să recunosc că domeniul la care mă pricep cel mai bine este domeniul sportului. Persoanele cu dizabilități au nevoie de noi, sportivii, pentru că și ei au dreptul să facă mișcare, să facă sport și înotul este unul dintre sporturile care este recomandat în străinătate obligatoriu în recuperarea lor”, ne-a mai declarat Camelia Potec.

VIDEO: Grigore Alexandru 

Citeşte şi:

Golgota imigrantului. Era director când a decis să plece în Germania: ”Am dormit în parcări și primii bani i-am câștigat săpând grădina unui fost subaltern din România”

Școala din România unde elevi de 10 ani au colegi de bancă adulți de 35-40 de ani. ”Părinții vin să învețe carte ca să-și ajute copiii la teme”

DOCUMENTE DIN PRIMĂRIE! Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”!