De Florian Gheorghe,

Este singurul concert public pe care l-a susținut după multă vreme, artistul ajuns la o vârstă venerabilă, preferând să nu mai dea curs invitațiilor la spectacole, să rărească drumurile prin țară și să ducă o viață liniștită, la țară.

Apariția solistului-emblemă a muzicii populare românești a fost una specială, aplaudată de o mulțime de tinere talente și personalități ale scenei care au venit la cel mai vechi “bâlci” atestat în Muntenia, încă din perioada medievală, să-l omagieze pe artist. Dintre aceștia, amintim: Gheorghe Zamfir, Fuego, Ionuț Dolănescu, Steliana Sima, Elisabeta Turcu, Adrian Naidin, Lucia Dumitrescu, Ansamblul Transilvania, dar și Dan Negru, prezentatorul evenimentului.

FOTO: Dan Negru și maestrul Benone Sinulescu pe scena festivalului ce poartă numele artistului

Se ocupă de casa părintească și de grădină

Benone Sinulescu, recent aniversat pentru cei 82 de ani, s-a mutat cu soția sa în comuna arădeană Bârzava, unde deține o frumoasă casă și grădină de care se ocupă intens, pasiune pe care a descoperit-o după ce a închis activitatea sa concertistică, asta după o lungă și prodigioasă carieră începută în 1955, când a înregistrat “Radu Mamii” și “Crâșmăriță din Buzău”, unele dintre cele mai ascultate cântece din folclorul românesc. Profund legat de locurile natale, artistul a conservat și casa părintească din Siriu, Buzău, unde mai petrecere câteva zile peste an.

Solist care a concertat pe întregul mapamond, fiind unul dintre artiștii recomandați pentru a reprezenta România din punct de vedere folcloric în lume, Benone Sinulescu nu a putut să nu cânte la propriul festival buzoian, ajuns la ediția a treia.

CITESTE SI:

Saga motoarelor lui Cristi Hrubaru: “Am început cu o sovietică de 130 kg, acum am o americancă de peste 400 kg”

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze