Mergi direct la conținut »
Când toți credeau că s-a lăsat de cântat, Benone Sinulescu a mai dat o «lecție» de pe scenă, la 82 de ani
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Când toți credeau că s-a lăsat de cântat, Benone Sinulescu a mai dat o «lecție» de pe scenă, la 82 de ani

Când toți credeau că s-a lăsat de cântat, Benone Sinulescu a mai dat o «lecție» de pe scenă, la 82 de ani

Veste bună pentru admiratorii lui Benone Sinulescu, unul dintre cei mai longevivi artiști români din ultima jumătate de veac. Când toată lumea îl dădea drept retras din activitatea concertistică, la  82 de ani, nea Beni a urcat pe scenă și a și cântat la festivalul-concurs ce-i cinstește numele, în weekend, la Buzău.

De Florian Gheorghe,

Este singurul concert public pe care l-a susținut după multă vreme, artistul ajuns la o vârstă venerabilă, preferând să nu mai dea curs invitațiilor la spectacole, să rărească drumurile prin țară și să ducă o viață liniștită, la țară.

Apariția solistului-emblemă a muzicii populare românești a fost una specială, aplaudată de o mulțime de tinere talente și personalități ale scenei care au venit la cel mai vechi “bâlci” atestat în Muntenia, încă din perioada medievală, să-l omagieze pe artist. Dintre aceștia, amintim: Gheorghe Zamfir, Fuego, Ionuț Dolănescu, Steliana Sima, Elisabeta Turcu, Adrian Naidin, Lucia Dumitrescu, Ansamblul Transilvania, dar și Dan Negru, prezentatorul evenimentului.

FOTO: Dan Negru și maestrul Benone Sinulescu pe scena festivalului ce poartă numele artistului

Se ocupă de casa părintească și de grădină

Benone Sinulescu, recent aniversat pentru cei 82 de ani, s-a mutat cu soția sa în comuna arădeană Bârzava, unde deține o frumoasă casă și grădină de care se ocupă intens, pasiune pe care a descoperit-o după ce a închis activitatea sa concertistică, asta după o lungă și prodigioasă carieră începută în 1955, când a înregistrat “Radu Mamii” și “Crâșmăriță din Buzău”, unele dintre cele mai ascultate cântece din folclorul românesc. Profund legat de locurile natale, artistul a conservat și casa părintească din Siriu, Buzău, unde mai petrecere câteva zile peste an.

Solist care a concertat pe întregul mapamond, fiind unul dintre artiștii recomandați pentru a reprezenta România din punct de vedere folcloric în lume, Benone Sinulescu nu a putut să nu cânte la propriul festival buzoian, ajuns la ediția a treia.

CITESTE SI:

Saga motoarelor lui Cristi Hrubaru: “Am început cu o sovietică de 130 kg, acum am o americancă de peste 400 kg”

Close
Închide
  Close