Libertatea: Dintre toţi juraţii, ai cel mai mare lipici la femei. Oare de ce?
Cătălin Scărlătescu: Ce să spun? E firesc. Chiar şi eu mă uit dimineaţa în oglindă şi mă întreb: când, oare, mi-o trece frumuseţea asta? Glumesc, bineînţeles… Nu m-am gândit niciodată la asta. Sunt flatat!
Ce gen de femeie îţi place?
E greu să-ţi imaginezi un tipar… Sau ţi-l imaginezi până apare primul tipar care îl desfiinţează pe al tău. Particularităţile sunt cele care fac fiecare femeie specială.
Ţi se spune Tataie, Shrek… Te deranjează?
Tataie, Shrek sau cum vreţi voi face cele mai tari farfurii din România! Mă deranja doar dacă lucrurile stăteau altfel.
Ai legat prietenii strânse cu multe vedete frumoase. Te sună să-ţi ceară sfaturi când se apucă de gătit?
Cu toate sunt prieten şi da, le dau cu plăcere sfaturi culinare.
Împlineşti 42 de ani la vară. Ai început să te gândeşti la o parteneră de viaţă sau te vezi burlac şi la pensie?
Toată lumea ştie cum stau lucrurile astea: indiferent ce planuri îţi faci, vine viaţa şi ţi le întoarce exact pe dos…
Să intrăm puţin în bucătărie… Îţi plac preparate blamate, precum şaorma?
Orice mâncare bună, servită cu măsură, e de natură să aducă plăcere. Cine poate fi condamnat că nu rezista plăcerilor mari, în doze moderate?
De semipreparate te-ai atinge vreodată?
Păi ce, eu am crescut cu icre negre? Câteodată, memoria gustului te mai poartă şi pe căile astea…
Toţi chefii se plâng că au fost puşi să cureţe, când erau învăţăcei, mulţi cartofi… Povestea ta e aceeaşi?
Ai văzut vreodată un tren de marfă plin cu cărbuni? Imaginează-ţi cartofi în loc de cărbuni şi ajungi la o mică parte din ce am curăţat eu. Adaugă ceapă, usturoi şi alte minunăţii şi îţi faci, cât de cât, o idee…
Pe 18 martie începe un nou sezon “MasterChef”. La ce surprize să ne aşteptăm ?
De la an la an, concurenţii vin mai pregătiţi sau, mai bine zis, mai decişi să arate că sunt cei mai buni. Asta face ca spectacolul să fie mereu altul. Şi noi suntem nerăbdători să vedem ce iese la final!
Fanele lui celebre sunt bucătărese pricepute
Laura Cosoi spune că a învăţat multe de la el
Sigur nu este o coincidenţă că imediat după ce a participat la “MasterChef – Proba celebrităţii”, Laura Cosoi a lansat “Rămâi la masă?”, prima sa carte de bucate! “Am învăţat multe de la Cătălin şi de la ceilalţi juraţi. Să analizez gustul până ajung la rezultatul dorit, acesta a fost cel mai bun sfat”, ne-a mărturisit blonda.
Diana Dumitrescu îl sună să-i ceară sfaturi
Vedeta PRO TV Internaţional Diana Dumitrescu e atât de bună prietenă cu Cătălin, încât îşi permite să-l sune când se împotmoleşte în bucătărie, iar simpaticul chef o îndrumă pas cu pas. Diana pune farmecul lui pe seama hazului. “E un tip relaxat, pus pe glume, iar femeilor le plac bărbaţii care au umor”.
Andreea Ibacka i-ar face desertul preferat
Andreea s-ar alinia la start, dacă s-ar mai face o ediţie “MasterChef – Proba celebrităţii”. “De câţiva ani fac antrenament pe un negru de 2 m şi 125 kg. I-aş da pe spate pe juraţi cu reţeta mea de Beef Wellington”, ne-a spus soţia lui Cabral. Lui chef Cătălin s-ar încumeta să-i facă brownies, desertul lui preferat: “L-aş face cu repetiţie, după ce l-aş încerca acasă, de 20 de ori, pe cobaiul din dotare”.