MENIU CAUTĂ

Ce te-ai mai emancipat Borcică! De la sărmăluţe şi vin la damigeană, la ragout de homar şi şampanie Dom Perignon

Distribuie

Cum a fost la nunta cu Alina

După 22 de ani de la prima nuntă, dinamovistul, cotat de ultimul Top 300 Capital cu o avere de 80.000.000 de euro, are alte gusturi. Actuala soţie e manechin şi are cu 15 ani mai puţin decât el, petrecerea de nuntă are loc la un local de lux, pe marginea piscinei, lăutarul care îl aştepta, în trecut, în pragul cârciumii cu acordeonul pe umăr a fost înlocuit cu un pianist în frac aşezat pe un pod de sticlă deasupra piscinei, interpretând canţonete la un pian alb, iar meniul e demn de un festin regal: aperitiv din foie gras marinat cu şampanie şi amaretto, salate în miniatură pe un crevete, carpaccio de vită cu parmegiano, ragout de homar cu sparanghel verde şi ciuperci Morelo, sorbet de lime pe gheaţă, în şampanie şi escalop de foie gras cu sos Merlot, trufe negre. Tortul e un mousse de ciocolată albă cu zmeură, de doi metri înălţime şi peste 50 kg. Vinul şi ţuica la damigeană au fost înlocuite cu şampanie Dom Perignon de 160 de euro sticla , iar mâncărurile au fost condimentate cu sare de Himalaya.

Cum a fost la nunta cu Mihaela

Originar din Valea Boului (Gorj), Borcea era în ‘89 angajat la un centru de butelii de gaz. De altfel, în dimineaţa nunţii, a fost la muncă şi a vândut câteva butelii. El a organizat o petrecere de cununie tipic oltenească. Cei 80 de invitaţi, rude de la ţară, dar şi colegi de la Dinamo, printre care Florin Prunea, au consumat bucate preparate de membrii familiei, deşi evenimentul s-a desfăşurat într-un local din Bucureşti. Mirele, descurcăreţ, a reuşit să facă rost de caşcaval, măsline şi icre pentru antreuri, la care se adăuga şi brânza luată de la părinţi, salamul, ţuica şi vinul aduse cu damigeana. Sărmăluţele în foi de varză şi mămăliguţa au fost servite după antreuri, apoi a urmat friptură cu cartofi prăjiţi, iar la desert invitaţii s-au delectat cu bomboane de ciocolată, cozonac, fursecuri şi tort de cacao. Între feluri, musafirii au fost serviţi cu cafea naturală, cumpărată de mire pe ”sub mână”, şi cu alune prăjite. Rochia miresei a fost făcută pe comandă la un atelier de croitorie, iar costumul mirelui a fost cumpărat ”de-a gata”.

Darul

În 89: 40.000 de lei vechi
Cu toată simplitatea nunţii lui Cristi cu Mihaela, sursele noastre spun că distracţia a fost ”de nota zece”, mai ales că au avut parte şi de lăutari care au cântat până dimineaţa melodii olteneşti, iar invitaţii au mâncat, au băut şi au jucat până a doua zi. Potrivit amicilor lui Borcea de la acea vreme, nuntaşii au dat un dar de 400-500 de lei vechi, iar noua familie a strâns circa 40.000 de lei vechi.
Acum: 2.000.000 de euro
Conform unor apropiaţi ai familiei Borcea, la nunta desfăşurată la centrul de lux AmbasadOr din Otopeni, fiecare cuplu a oferit în medie un dar de circa 3.000 de euro. Aşa se explică suma de 2.000.000 de euro obţinută din daruri, pe care ne-au dezvăluit-o sursele noastre. Pentru nuntă, Borcea a cheltuit circa 1.000.000 de euro, din care 200.000 de euro a costat doar organizarea evenimentului de la localul din Otopeni.

Ce a mâncat acum Cost meniu: 600 €/om

Ce a mâncat la nunta din 89 Cost meniu: 200 lei vechi/om

Naşul Gigi a făcut show

Un interpret de muzică aromână a fost invitat să cânte special pentru naşul Gigi Becali. După ce a dansat pe câteva piese, patronul Stelei şi-a demonstrat şi talentul muzical: a făcut pe cântăreţul şi i-a luat microfonul solistului pentru a interpreta câteva melodii.

Şi-a arătat lenjeria intimă

Mireasa a fost în centrul atenţiei nu doar datorită frumuseţii ei. S-a întâmplat pe melodia aleasă pentru valsul miresei, ”Tiempo de Vals”, a lui Chayanne. Cei doi soţi au pregătit o coregrafie specială: Cristi şi-a luat soţia în braţe şi a învârtit-o, moment în care rochia s-a ridicat şi a lăsat să se vadă lenjeria intimă a miresei. Un alt moment demn de o prinţesă l-a constituit apariţia miresei la balconul localului, de unde le-a făcut cu mâna invitaţilor.

Amendă pentru artificii

Firma care a organizat focul de artificii la nuntă a fost amendată de poliţia din Otopeni cu 800 de lei, deoarece show-ul pirotehnic a avut loc după ora 22.00, lucru nepermis de lege. Pe de altă parte, 10 suporteri ai echipei Dinamo au fost identificaţi şi amendaţi cu sume între 200 şi 1.000 de lei de o patrulă a Jandarmeriei în momentul în care confecţionau un banner anti- Borcea cu mesajul ”Ginerică, m..e ginerică!”.

De la bal, la tribunal!

Nici nu se va termina bine luna de miere şi Cristi Borcea va trebui să se prezinte la Tribunalul Bucureşti pe 5 octombrie, pentru cel de-al 33-lea termen în ”Dosarul transferurilor”. El va fi însoţit de unii dintre invitaţii de la nunta sa, precum Ioan şi Victor Becali (foto), Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu, George Copos, dar şi fostul internaţional Gică Popescu şi managerul general al Stelei, Mihai Stoica. Tocmai acesta a fost motivul pentru care Borcea a preferat să plece în luna de miere la sfârşitul lunii iunie 2011, în insula Saint Barts din Caraibe, după ce s-a cununat civil la Primăria Voluntari. Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe mai mulţi oameni de fotbal, la data de 2 octombrie 2008, respectivii fiind acuzaţi de evaziune fiscală la transferurile în străinătate a 12 fotbalişti din Liga 1, legitimaţi la cluburile din România.
Alina și Cristi Borcea / foto: Gazeta Sporturilor
SUPEROFERTĂ! Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD-ul
«Inelul»!

Citește mai multe despre Cristi Borcea pe Libertatea.

Comentarii