MENIU CAUTĂ
14 Iul. 2011 10:03

Cornel Fugaru va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Bellu

Distribuie

Cei care l-au cunoscut şi apreciat pe Cornel Fugaru vor avea posibilitatea să-şi ia rămas bun de la acesta, timp de două ore, la sediul UCMR, găzduit în Muzeul "George Enescu" de pe Calea Victoriei, dar şi la capela cimitirului Bellu din Capitală, unde sicriul cu trupul neînsufleţit al compozitorului va fi depus până la înmormântarea acestuia, care va avea loc vineri.

Compozitorul Cornel Fugaru a murit miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat „în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă”.
Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi este un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac.

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numără „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Nu sunt sclavul tău”, „Eu nu mai sunt cel de ieri”, Cornel Fugaru colaborând foarte mult cu soţia sa, Mirela Fugaru.

Comentarii