MENIU CAUTĂ
22 Aug. 2018 21:00

Cum privește Fuego viața la 42 de ani. ”Tristețile mi-au lăsat urme pe chip, dar ascult marea și cânt”

Distribuie

Fuego lansează o piesă de ziua lui. Pe 23 august, ziua națională a României înainte de 1990, Paul Surugiu, cum se numește, de fapt, îndrăgitul interpret, își serbează ziua de naștere dăruindu-le fanilor săi o melodie intitulată chiar așa, "Ziua mea". Despre melodie, artistul spune că este "un minunat vals despre bucuria de-a trăi".

Deși muzica sa nu se regăsește la posturile FM, nefiind în targetul comercial, renumele lui Fuego s-a conturat cinstit, cu zeci de mii de bilete vândute anual la spectacolele sale, fapt ce-l face invidiat de cele mai importante nume din branșa muzicală autohtonă, majoritatea neavând curajul să-și probeze astfel succesul. Modest și harnic, aniversarea îl prinde pe artist pe litoral, în miezul unei cure draconice de slăbit.

Cârcotașii susțin că „bradul” – mai e cineva care să nu cunoască piesa „Împodobește mama bradul” și glumele născute pe seama ei? – i-a adus celebritatea, dar puțini știu că solistul are o discografie impresionată: 30 de albume de studio și mai mult de 600 cântece înregistrate.

În exclusivitate pentru Libertatea (partener media al turneului semnat Fuego ce va debuta pe 3 decembrie și va ține până pe 29 decembrie), Paul Surugiu a declarat că nu-și serba ziua de naștere cu vreo petrecere, ci prin muncă, în fața publicului: „Nu simt anii aceștia și nici nu vreau să-i contorizez prea tare! Nu sunt nici un mare admirator al zilelor de naștere, tocmai de asta nu sărbătoresc în nici un fel. Merg pe litoral, ascult marea, iar seara cânt pentru publicul meu drag, la Mangalia și la Techirghiol”.

„Ce să zic despre mine? Anii nu mi-au dăruit nici o dezamăgire majoră. Mi-au lăsat, desigur, tristeți pe chip, dispariții premature și m-au călit. Eu am evoluat în ani ca om și am învățat să fiu cumpătat, să fiu mai bun și să nu văd răul din nimeni. Perfect nu sunt și nici nu-mi doresc. Mă enervez repede, devin irascibil, sunt perfecționist, iar asta uneori nu e o calitate. Dar sunt mândru că nu am vanități, sunt demn și n-am încercat niciodată să intru peste munca altuia sau să trădez! Mi-am găsit mereu portița potrivită și-am clădit totul prin forțele proprii, intuind cum să-mi prezint visul și talentul lumii. Azi, de ziua mea, pe pagina mea de Facebook – Paul Surugiu-Fuego Official – lansez superpiesa „Ziua mea”, un minunat vals despre bucuria de-a trăi! Mulțumesc pentru tot!„, ne-a spus artistul, care s-a lansat în urmă cu 25 de ani la Festivalul național de muzică de la Mamaia.

Admirabil, în ce-l privește pe Fuego, este și efortul depus în proiectul Art by Fuego, prin care a susținut până în prezent 170 de tineri talentați.

„Nu-mi place statutul de vedetă. Discut cu oricine, personal ori prin intermediul paginii mele de socializare, îmi iau în serios ceea ce fac și-mi place să vorbească munca despre mine”, ne-a mai spus sărbătoritul zilei.


Adrian Naidin, periculos' de apropiat de actrița Dalia Pușcă. Violoncelistul și-a găsit o muză în fosta iubită a lui Gabriel Cotabiță

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii