Daniel Iordachioaie, care în urmă cu câțiva ani s-a luptat cu o boală cruntă, s-a făcut remarcat pe scena muzicală din țara noastră înainte de Revoluția din 1989.
A participat aproape cu forța la Festivalul de la Mamaia, unde a fost dus de tatăl său, care l-a luat direct de la înmormântarea bunicului și l-a adus la concurs.
„Tata a început să mă învețe să cânt cum știa el că se cântă. „Cursurile” se țineau în mașină, când ne duceam la el la serviciu și chiar când a trebuit să merg la preselecția pentru Festivalul de la Mamaia…
E, nu că m-a susținut, m-a bătut să mă duc, că eu nu voiam să merg! Ascensiunea mea în muzică a pornit de la două perechi de palme! Eu voiam să mă fac medic, eram om serios, dar, spre deosebire de alți părinți, ai mei au zis că nu trebuie să mă fac om serios, să „bag” artă, că sunt ei destul de serioși. Să-ți spun cum a fost. Eram la înmormântarea bunicului, și tata mi-a zis: „Mâine dimineață plecăm la București, că avem o treabă importantă!”, noi fiind la Pitești la acel moment. El știa din discuții prealabile că eu n-am de gând să particip la Festivalul de la Mamaia.
Când am ajuns în București, a oprit mașina în fața Sălii Savoy a Teatrului „Constantin Tănase” și mi-am dat seama. I-am zis că nu intru, eram nebărbierit, aveam un costum bej cu doliu în piept, nu aveam repertoriu aprobat, nu aveam trimitere aprobată de la UTC, de la Consiliul de Cultură al Județului, cum era pe vremea aceea, nu aveam nimic din toate astea, eram doar eu în cizme. Eh, el mi-a dat două perechi de palme, m-am învârtit ca titirezul, și așa am intrat”, explica Daniel Iordăchioaie, care participă la Ferma Vedetelor alături de Rona Hartner, într-un interviu pentru publicația Taifasuri.
Citește și: PETIȚIA #salvatipipera | Cel mai aglomerat cartier de afaceri al României “se sufocă”