De Andreea Romaniuc Archip,

După ce a văzut filmul „Perfetti Sconosciuti”, Taniei i-a încolțit ideea de a face o piesă adaptată după el. Le-a mărturisit dorința ei arzătoate prietenilor și colegilor de scenă și le-a lansat invitația de a juca în primul ei spectacol ca regizoare. Un rol și l-a păstrat ei, Tania figurând și în distribuție.

Tania Popa la repetițiile piesei Ghici cine te sună?!”

„După 26 de ani de actorie, am făcut pasul în regie. Bănuiam că va fi greu, dar nu îmi imaginam că va fi așa greu! Ce pot să spun, voi avea mai multă înțelegere pentru regizori de acum înainte. Noi, ca actori, nu prea ne dăm seama de foarte multe lucruri care vin din partea cealaltă a baricadei. Dacă fac acum un spectacol ca regizoare nu înseamnă neapărat că devin regizoare și mă las de actorie, nu! Am vrut neapărat să lucrez cu acest text, pentru că mi-a plăcut foarte mult filmul. Am zis de atunci că asta e piesă de teatru și o să fac, la un moment dat, cu cineva o adaptare foarte bună, ceea ce s-a și întâmplat cu Andreas Petrescu”, ne-a mărturisit Tania Popa.

Ce spun actorii care lucrează sub „bagheta” ei?

Alexandra Velniciuc

Alexandra Velniciuc: „Textul este unul foarte delicat, nu e dinamic, noi stăm la masă și vorbim și atunci, trebuie să construim în așa fel încât el să devină interesant și să nu fie doar o simplă vorbărie inutilă, care ar putea plictisi. Tania descoperă aceste finețuri. Eu am sperat că venim și o păcălim din trei lecturi, gata, hai că e bine! Ei bine nu, ne cam toacă, adică ne întoarce, ridică probleme, nu am crezut că e talentată și în zona asta”.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Laura Cosoi: „Mi se pare că se impune, că știe ce vrea și asta e foarte important. Un regizor trebuie să lege scenele și aici trebuie să ai dibăcie și cred că se pricepe, dar trebuie să vină spectatorii și să își dea cu părerea, pentru că noi credem în Tania oricum”.

Gabi Costin, Laura Cosoi și Vladimir Drăghia

Gabi Costin: „Ne stârnește instinctul! Îți dă situația, după care tu vii, propui, ea zice OK, a fost foarte bine, dar aia nu s-a înțeles, nu zice că e prost, doar îți zice că nu s-a înțeles și tu mai faci o dată și se înțelege”.

Bogdan Albulescu

Bogdan Albulescu: „E superentuziasmată, ne dă multă energie. E primul ei proiect. Mi se pare dificilă postura asta de regizor și mie mi-a fost frică întotdeauna de ea – în primul rând, presupune un alt soi de abordare, trebuie să faci un pas în afara ta și să vezi mai mult, e un efort mare. Sunt convins că o să aibă succes, o ajută și structura piesei, și actorii, dar ăsta e tot meritul regizorului că a ales niște actori care au un limbaj comun cu ea”.

Silviu Mircescu

Silviu Mircescu este un actor tânăr, care a fost onorat de oferta primită din partea Taniei. “Noi ne și știm de foarte mult timp, pentru că jucăm la Teatrul Național. Tania, ca regizor, are idei mișto”.

Foto: Dumitru Angelescu

Citeşte şi:

Opt funcționari ai Primăriei Timișoara au mers în vizită la fabrica de tramvaie din Turcia, dar s-au relaxat și în baloane! Distracție în Cappadocia

Le-au spus vecinilor că fata a plecat și, de fapt, o omorâseră. Cazuri de crime din România în care cadavrele victimelor au fost arse. Cum au fost dovediţi autorii şi ce pedepse au primit

Un licăr de speranță într-un spital din Constanța măcinat de corupție, mizerie și infecții. O secție pentru nou-născuți a fost construită de la zero de două ONG-uri și mii de donatori

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre