Martinez joacă româneşte

Până atunci, însă, spaniolul şi-a angajat o casă de avocatură din România care să se ocupe de cazul său şi a trimis Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România -. Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR – ADA), partiturile foarte bine la pus ale celor două piese conflictuale.
Contactat de LIBERTATEA.RO, compozitorul Ionel Tudor, membru membru – alături de Horia Moculescu, Maia Ciobanu şi Mircea Drăgan – într-o comisie profesională alcătuită în cadrul UCMR-ADA şi care, împreună cu colegii săi, a analizat dosarul înaintat de Ramirez prin avocaţii care îl reprezintă, ne-a declarat:
„Noi, cei de la Uniunea Compozitorilor nu putem da verdictul de plagiat. De asta se ocupă instanţa, iar noi nu suntem tribunal. Cert este că spaniolul a trimis la noi partiturile ambelor piese, în cel mai mic detaliu, foarte bine puse la punct şi, după ce am analizat cele două piese am constatat că există asemănări destul de grave între cele două piese, mai ales în partea de Chorus (refren -n.r.)”.

VERDICTUL MUZICAL CÂNTĂREŞTE ÎN INSTANŢĂ

Astfel, VERDICTUL MUZICAL în ceea ce priveşte cele două piese este că între ele există „mari asemănări din punct de vedere melodic, armonic, dar, mai ales, din punct de vedere ritmic”, ne-a spus Ionel Tudor.
Cert este că, deşi UCMR – ADA nu este instanţă judecătorească, analiza făcută de membrii comisiei profesionale din cadrul instituţiei, dar, mai ales rezultatul ei, vor fi duse ca probe în faţa judecătorilor de casa de avocatură din România care îl reprezintă pe spaniol.
„Verdictul nostru muzical a cântări în instanţă”, ne-a precizat Ionel Tudor.

Reprezentanţii INNEI s-au dat la fund

Contactaţi de libertatea.ro, reprezentanţii INNEI au subliniat că „acuzaţiile de plagiat nu sunt sub nicio formă adresate INNEI, ci compozitorilor piesei”, fără a oferi deocamdată mai multe detalii.
În cursul acestei zile, pe YouTube era disponibilă doar varianta oficială HD a videoclipului piesei „Club Rocker”, cealaltă variantă oficială nefiind accesibilă.
EXCLUSIV. IATĂ CE AU DESCOPERIT membrii UNIUNII COMPOZITORILOR în SCANDALUL DE PLAGIAT în care este implicată INNA
 
„Cel mai probabil, a fost decizia de la casa de discuri ROTON de a scoate piesa până se lămuresc lucrurile”, a mai explicat Ionel Tudor pentru Libertatea.ro.
Acesta nu este primul scandal de plagiat în care apare numele cântăreţei. La începutul acestui an, în ianuarie, INNA a mai fost acuzată că piesa ei „More than friends” a fost plagiată după o alta cântată de Pitbull.
INNA a explicat atunci că asemănarea poate fi determinată de faptul că ambele piese au acelaşi compozitor.
Tot de plagiat s-a vorbit şi în cazul piesei „Party Never Ends”. INNA a fost acuzată atunci că a copiat în întregime versurile piesei dintr-un cântec interpretat de Alexandra Burke, „Tonight”.
„Alexandrei Burke i-a fost retrasă piesa «Tonight» şi, din câte ştiu, nu a mai ajuns pe albumul fizic, doar pe net scăpase şi nici măcar nu apăruse pe canalul ei oficial de youtube”, a explicat atunci reprezentanta Innei.

Ad placeholder

CE CREDEŢI, ESTE PIESA INTERPRETATĂ DE INNA UN PLAGIAT?

INNA – „CLUB ROCKER”

ROBERTO MARTINEZ – „A MINUTE OF LIFE”

Autor: Alina Dan

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională