MENIU CAUTĂ
, de Florian Gheorghe

EXCLUSIV / Mărioara Zăvoranu a pregătit mormântul gemenelor, dar n-a mai apucat să le mute. Groapa fetelor ei a rămas goală

Distribuie

Mărioara Zăvoranu s-a stins din viață în urmă cu aproape doi ani înainte să-și vadă îndeplinită ultima dorință. Aceea de a strămuta mormintele gemenelor sale, moarte în marele cutremur din ’77.

Mărioara dorea nespus să-și aducă fetele în cimitirul în care urma să fie și ea îngropată. Lângă cavoul  familiei din Cimitirul ”Reînvierea”, afacere care a fost vândută recent de Oana Zăvoranu, a rămas cu un loc de veci pregătit, lângă mormântul Marioarei Zăvoranu și al soților acesteia, unde rămășițele gemenelor Camelia și Adriana (foto) urmau să fie reînhumate.

După fatidicul cutremur ce a mutilat Bucureștiul în urmă cu 40 de ani și a luat viețile a peste 1500 de persoane, trupurile gemenelor, care au pierit sub dărâmăturile blocului Casata din Piața Romană, au fost îngropate, alături de alte sute de victime la vechiul cimitir de la intrarea în comuna Domnești, în apropierea Bucureștiului. Surorile Oanei Zăvoranu, rodul iubirii dintre Marioara Zăvoranu și Șerban Gheorghiade, aveau nouă ani și jumătate când au pierit, alături de alți membri ai familiei.

 

Lângă mormântul Mărioarei a rămas goală groapa fiicelor ei


40 DE ANI DE LA CUTREMURUL DIN 1977

 

Citește mai multe despre mărioara zavoranu și Cutremur pe Libertatea.

Comentarii