Mergi direct la conținut »
La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii de viață și șase de activitate muzicală. Măgulită de premiul oferit de de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, bunicuța muzicii ușoare românești are o problemă mare, căci trebuie să-și dezăpezească singură curtea de la Breaza, ca să poată ajunge la gală.

De Florian Gheorghe,

Neobosita solistă pe melodiile căreia dansează românii încă din anii 60-70, locuiește singură de peste trei decenii. Așa că artista a pus mâna pe lopată și s-a luptat cu nămeții de câteva ori, dar,  dacă va continua să ningă, există riscul să nu mai ajungă la București.

Cum afară ninge, ninge, parafrazând  celebrul refren lansat de Marina Voica (”Și afară, plouă, plouă”), solista este nevoită să deszăpezească singură curtea, până la poartă, să poată pleca la drum, cu mașina pentru a fi prezentă luni, la Muzeul ”George Enescu” din Capitală, la cea dea XXVIII-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei ”Actualitatea Muzicală”, revista Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Și revistă de suflet a cunoscutului prezentator de evenimente Octavian Ursulescu. Pe numele ei Marina Nicolskaia, artistei îi este rezervat premiul ”O viață dedicată cântecului” pentru cele peste 500 de melodii înregistrate și colaborări cu marii compozitori de muzică ușoară.

Marina Voica riscă să nu-și ia premiul omagial dacă mai ninge. La 81 de ani își dezăpezește singură curtea de la Breaza

Maria Voica a părăsit Bucureștiul în urmă cu 12 ani și s-a mutat la poalele muntelui, într-o frumoasă casă de administrarea căreia se ocupă singură-singurică, dovedind un curaj admirabil și o pricepere bărbătească.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Activa artistă și-a uimit admiratorii cu un nou material discografic pe care l-a lansat anul trecut, primul de autor, din lunga sa carieră muzicală. Prilej cu care solista ne-a povestit că i face o reală plăcere să se ocupe de gospodărie. Are vie, o livadă și-și umple cămara cu produse din propria grădină luând exemplul lui Gabriel Dorobanțu, un alt mare solist care s-a despărțit de București și a ales să locuiască pe Valea Prahovei, aproape de domiciliul artistei, la Cornu.

 

CITESTE SI:

VIDEO/Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, va fi pornit peste o lună, pentru rodaj. Sistemul va dezvolta 10% din puterea Soarelui

Close
Închide
  Close