Filme pentru copii în limba română

Filmele pentru copii au rol educativ și, de regulă, transmit mesaje puternice tocmai pentru a-i motiva pe copii, indiferent de vârstă, să acționeze după propriile reguli și să lupte pentru a obține ce își doresc. Sunt filme românești cu adevărate povești de viață în spate, multe dintre ele bazându-se pe întâmplări reale, tocmai pentru a fi cât mai aproape de realitatea în care trăim.

Beneficiile filmelor în educația copiilor

  • Vizionarea filmelor pentru copii, încă de la vârste fragede, îi transformă pe micuți în consumatori și cunoscători de filme, ceea ce îi face capabili de o gândire critică pe termen lung;
  • Filmele vizionate le pot dezvolta copiilor imaginația;
  • Urmărirea cu interes a unui film românesc destinat copiilor, le crește capacitatea atențională și îi ajută să își dezvolte spiritul de observație;
  • Copiii își dezvoltă inteligența emoțională urmărind filme românești;
  • Dacă vizionează filme la vârste mici, copiii vor învăța să povestească cu propriile cuvinte acțiunea pe care au văzut-o în film, iar asta face ca mintea lor să lucreze constant;
  • Cu ajutorul filmelor, copiii pot înțelege mai ușor lumea din jur;
  • Urmărind un film pe placul lor, vor începe să se documenteze pe temele care le stârnesc interesul.
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

Educația prin film este o metodă în care puteți să îmbinați împreună utilul cu plăcutul, ajutând la dezvoltarea abilităților importante și esențiale ale copiilor.

Lista celor mai frumoase filme vechi pentru copii

Film pentru copii – Veronica

Este un film românesc în care copiii pot urmări povestea de viață a unei fetițe pline de viață, care trăiește într-un cămin de copii. Veronica este o fetiță care va întâlni în drumul ei în viață o serie de obstacole precum: răutate, minciună, însă va învăța și ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, curajul și altruismul. Copiii vor învăța cum este bine să acționeze în mai multe situații diferite.

Urmărește trailerul filmului Veronica

Film pentru copii – Veronica

Film pentru copii – Dumbrava minunată

Film românesc pentru copii care prezintă povestea Lizucăi, o fetiță de 5 ani, care este luată de mama sa vitregă din casa bunicilor. Fetița duce lipsa afecțiunii mamei, însă aceasta nu mai trăiește, iar singura consolare a fetiței este cătețul ei, Patrocle.

Urmărește trailerul filmului Dumbrava minunată

Film pentru copii – Dumbrava minunată

Film pentru copii – Mama, ecranizare a filmului “Capra cu trei iezi”

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Mama capră pleacă de acasă la cumpărături, timp în care îi învață pe copii să nu deschidă ușa nimănui cât timp sunt singuri acasă. În ciuda celor spuse, lupul viclean tot reușește să intre în casă, răpește copii și urmează să ceară răscumpărare. Un film educativ care îi învață pe copii cum este bine să se comporte atunci când sunt lăsați singuri acasă.

Urmărește trailerul filmului Mama

Film pentru copii – Maria Mirabela

Film românesc ce a fost dublat și în limba rusă și simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul. Alături de personajele interpretate în film apar și trei personaje animate care fac deliciul întregului film: Oache, Scăpărici și Omide.

Urmărește trailerul filmului Maria Mirabela

Film pentru copii – Maria Mirabela

Film pentru copii – Amintiri din copilărie

Film românesc care se bazează pe opera literară “Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Este un film românesc amuzant, în care copiii vor putea descoperi năzbâtiile pe care Nică le face mereu, dar pe care tot el le rezolvă cu iscusință.

Urmărește trailerul filmului Amintiri din copilărie

Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Film pentru copii – Amintiri din copilărie

Film pentru copii – De ce are vulpea coadă

Film de comedie care prezintă aventurile unui puști aflat în concediul de familie la țară, la bunici. Copilul a fost crescut doar la București, de niște părinți extrem de protectori, iar când cel mic descoperă natura și animalele, începe adevărata aventură.

Urmărește trailerul filmului De ce are vulpea coadă

Film pentru copii – De ce are vulpea coadă

Film pentru copii – Cireșarii

Copiii vor descoperi povestea unui grup de adolescenți, 14, 15 ani, aflați în vacanță, care pornesc într-o expediție de explorare a unei peșteri, iar de aici încep adevăratele peripeții. Grupul de copiii ajută chiar și la capturarea unor răufăcători.

Urmărește trailerul filmului Cireșarii

Film pentru copii – Cireșarii

Film pentru copii – Pistruiatul

Un serial românesc ce constă în zece episoade (Roșcovanul) în care sunt povestite aventurile ficționale ale unui băiat pistruiat, Mihai Pleșa, care devine implicat în sprijinirea mișcării ilegaliste. Într-un oraș mic de provincie, băiatul devine eroul unor evenimente conduse din umbră de un tovarăș de-al său, datorită curajului cu care depășește orice provocare.

Urmărește trailerul filmului Roșcovanul

Film pentru copii – Păcală

Film de comedie românesc în care personajul principal, Păcală, este deja cunoscut pentru umorul și istețimea sa. Filmul Păcală este pe locul doi în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile, conform unui comunicat al uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Urmărește trailerul filmului Păcală

Film pentru copii – Păcală

Film pentru copii – Toate pânzele sus

O adaptare cinematografică după romanul cu același nume, filmul prezintă aventurile legendare ale celor doi prieteni ce pleacă în căutarea goeletei LEsperance, corabia lor, fără să știe că a fost atacată de pirați. Pleacă pe un teritoriu necunoscut împreună și au parte de numeroase peripeții.

Urmărește trailerul filmului Toate pânzele sus

Film pentru copii – Toate pânzele sus

Film pentru copii – Veronica se întoarce

Film muzical românesc, continuarea peliculei Veronica. Copiii vor putea urmări povestea Veronicăi, fetița care primește de la Zâna cea bună o traistă vrăjită, care poate îndeplini orice dorință. Pentru că fetița refuză să împărtășească bucuria și cu alți copii, Zâna cea bună pedepsește, iar de aici, fetița primește o adevărată lecție de viață.

Film pentru copii – Saltimbancii

Film românesc ecranizat după nuvela “Fram, ursul polar”, ce face parte din seria de filme despre familia Marceloni, pasionată de arta circului. Deși visa să devină explorator arctic, fiul cel mic al familiei de circari ajunge și el să lucreze la circ, după moarte mamei lui.

Urmărește trailerul filmului Saltimbancii

Film pentru copii – Saltimbancii

Film pentru copii – De-aș fi Harap Alb

Film românesc care îl are în prim plan pe Florin Piersic, ce îl interpretează pe fiul mai mic și mai nătărău al unei familii. Acesta aude un basm despre Harap Alb și își imaginează că ar putea fi chiar el personajul principal. Filmul este o adaptare cinematografică în manieră liber-parodică a basmului “Povestea lui Harap Alb” de Ion Creangă.

Film pentru copii – Zâmbet de soare

Zâmbet de soare sau “A fost odată ca niciodată” este un musical antrenant ce prezintă povestea mai multor tineri la vârsta bacalaureatului. O abordare total diferită față de tinerii de azi de vârsta bacalaureatului. Filmul prezintă povestea cuceritoare a tinerilor cu bun simț care caută iubirea și sufletul pereche, spre deosebire de tinerii din ziua de azi, care sunt într-o continuă goană după alte lucruri materiale.

Urmărește trailerul filmului Zâmbet de soare

Film pentru copii – Zâmbet de soare

Film pentru copii – Aventurile lui Babușcă

Film românesc ce prezintă aventurile lui Babușcă și Scatiu, doi copii dintr-un sat din Delta Dunării. Cei doi sunt implicați, fără voia lor, într-o afacere cu stupefiante, iar de aici începe o aventură plină cu peripeții.

Urmărește trailerul filmului Aventurile lui Babușcă

Film pentru copii – Aventurile lui Babușcă

Film pentru copii – Întâmplări cu Alexandra

Un film românesc pentru copii care îi ajută să înțeleagă relația dintre părinte și copil, îi învață ce înseamnă disciplina și cum să își trăiască copilăria. Alexandra, rămâne singură acasă cu tatăl ei, în timp ce mama este plecată într-o delegație de serviciu. Cei doi încearcă să petreacă tot timpul împreună, iar tatăl trebuie să învețe să își păstreze calmul chiar și atunci când fetița face boacăne.

Urmărește trailerul filmului Întâmplări cu Alexandra

Film pentru copii – Întâmplări cu Alexandra

Film pentru copii – Tată de duminică

Film românesc care prezintă relația dintre un tată și fiul său, după ce acesta și-a părăsit soția. Cei doi se întâlnesc doar duminica, timp în care tatăl asistă la concursurile de karting ale celui mic. Povestea ia cu totul altă întorsătură atunci când tatăl se împrietenește cu părintele unui coleg de-al băiatului.

Urmărește trailerul filmului tată de duminică

Film pentru copii – Tată de duminică

Film pentru copii – Expediția

Copiii vor putea urmări povestea a zece elevi ai unei școli din Orșova, membri ai cercului de istorie, care organizează o expediție în timpul vacanței de vară, împreună cu profesorul lor.

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
GSP.RO
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
FANATIK.RO
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Știrileprotv.ro
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Observatornews.ro
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI