Mergi direct la conținut »
Gerd Janson mixează din nou în București. S-a născut în România, dar n-a apucat să-și cunoască rădăcinile
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Gerd Janson mixează din nou în București. S-a născut în România, dar n-a apucat să-și cunoască rădăcinile

Gerd Janson mixează din nou în București. S-a născut în România, dar n-a apucat să-și cunoască rădăcinile

Janson, unul dintre cei mai influenți DJ house din Germania va cânta într-un club din Capitală, pe 22 februarie. Fost jurnalist muzical convertit în DJ, Gerd Janson a bifat toate etapele: critic muzical, curator radio, lector și producător, activist house declarat și artist neconformist.

S-a remarcat prin producții muzicale curajoase și seturi ce-au făcut înconjurul lumii. Și-a lansat propriul său label, Running Back, unde explorează constant noi teritorii muzicale în house & techno, și este actualmente rezident al legendarului club Robert Johnson din Frankfurt.

Născut în România, Gerd n-a apucat să-și cunoască rădăcinile; familia lui a urmat marele exod nemțesc de la sfârșitul anilor 70 și s-a oprit în mediul rural, undeva în apropiere de Frankfurt. Ca mulți dintre cei ce-au crescut la începutul anilor ‘90 în sud-vestul Germaniei, era un obișnuit al legendarului Milk Club din Mannheim, oraș celebru prin faptul c-a adus muzica jungle în atenția publicului larg din Germania. Aștepta întotdeauna cu nerăbdare after-hours, când ritmul încetinea și house-ul american acapara boxele. Mai târziu, dragostea sa profundă pentru house și disco s-a hrănit în clubul Wild Pitch din Frankfurt, cu DJ precum Heiko MSO și Ata. Febra muzicii electro & techno l-a prins după un mixtape al lui Sven Väth. În 1998, devine rezident . Nostalgic, Janson crede că spiritul original al clubbingului berlinez (mai exact, scena muzicii dance din anii ’90, dominată de techno) este ilustrat cel mai bine de Panorama Bar din Berghain, un loc unde politica casei era că se intra atât de greu încât toată lumea care reușea era fericită din cauza asta, și-n plus, toți căpătau câte-un sticker pe telefon, astfel încât să nu poată face fotografii și să-și bată capul despre cum se vor vedea mai târziu în social media.

Cine ar fi suspectul eliberat în cazul morții pădurarului din Maramureș! Este milionar în euro și are rude în funcții importante
Recomandări

Cine ar fi suspectul eliberat în cazul morții pădurarului din Maramureș! Este milionar în euro și are rude în funcții importante

„Încă îmi e greu să spun că sunt DJ, deși cred că asta fac acum”, spunea Gerd Janson anul trecut. „N-am văzut-o niciodată ca pe-o carieră, nici n-am tratat-o ca atare. (…) Văd DJ tineri care-mi plac foarte mult și cred că învață meserie într-un mod diferit, dar cred că dacă iei Djing-ul în serios, ca o formă de artă sau cum vrei s-o numești, atunci trebuie să investești permanent timp în asta. (…) Poți învăța elementele de bază în dormitor, dar pentru a învăța cu adevărat, trebuie s-o faci în fața oamenilor. Trebuie să pui muzică oamenilor pentru a-i vedea cum reacționează”.

Citește și

18 infectați, dintre care 9 morți la spitalul „Marius Nasta”! Managerul Beatrice Mahler: „Nu știu câți decedați sunt și eu vreau să le știu numărul și să aflu adevărul!”

 

Close
Închide
  Close