Mergi direct la conținut »
Gheorghe Turda cântă gratis pentru bătrâni! Interpretul de 71 de ani nu refuză nici un act de caritate
Entertainment Libertatea > Entertainment > Gheorghe Turda cântă gratis pentru bătrâni! Interpretul de 71 de ani nu refuză nici un act de caritate

Gheorghe Turda cântă gratis pentru bătrâni! Interpretul de 71 de ani nu refuză nici un act de caritate

El însuși sărit de 70 de ani cu o primăvară, Gheorghe Turda recunoaște că are o sensibilitate aparte pentru vârstnici, în special pentru cei care au ajuns la azile. De câte ori îi permite programul, le face o bucurie, cântându-le gratis.

De Ana Maria Păsat,

Turda este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. Și are agenda plină de concerte programate atât prin țară, cât și pe-afară, unde diaspora îl cere în mod repetat.

Gheorghe Turda cântă gratis pentru bătrâni

Gheorghe Turda își face timp și să cânte gratis

Cu toate acestea, artistul nu refuză ofertele de a presta și gratis, pentru diverse acte de caritate. O face cu mare drag, mai ales când este vorba să cânte pentru bătrâni, de care se simte foarte atașat.

Recent, împreună cu câțiva actori, printre care și directorul Teatrului Constantin Tănase, Vasile Muraru, artistul a fost în vizită la un azil pentru bătrâni din Capitală, aflat sub patronaj papal. Acolo, a cântat mai multe melodii de-ale sale. Și a constatat cu încântare că o parte dintre vârstnici a fredonat melodiile alături de el. Iar cealaltă l-a ascultat cu lacrimi în ochi.

A fost foarte atașat de bunicii lui din Săpânța

Slăbiciunea lui Gheorghe Turda pentru vârstnici se explică prin faptul că a fost foarte atașat de bunicii lui, alături de care și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei. Bunicul, care era preot la Săpânța, îl lua adesea cu el la biserică, să asculte cântece religioase.

Până să se specializeze în muzică populară, artistul a cântat și arii din opera și operetă, iar în anul 1973, după ce a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, și-a luat licența în muzică clasică.


Citește și:

Cosmin Contra, fan al motocicletelor. Selecționerul României, primit ca un rock star la ”Iubim 2 roți”

Close
Închide
  Close