MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

HUIDU NU VA PLĂTI NIMIC! Vezi CINE ACHITĂ, de fapt, PAGUBELE pentru ACCIDENTUL soldat CU TREI MORȚI!

Distribuie

Informația conform căreia Huidu trebuie să plătească familiilor victimelor din accidentul provocat de el, la Timișul de Sus, în care au murit trei oameni, suma de 360.000 de euro, apărută ieri în presă este în totalitate falsă. Conform ziarului ”Ring”, instanța obligă la plata daunelor firma de asigurări ”Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA”, la care acesta are asigurare RCA.
”Judecătoria Brașov (…) admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză” de partea civilă Câmpeanu Ioana (… ); de partea civilă Balog Lungu Elena (… ); de partea civilă Balog Lungu Mircea (…) şi „obligă asiguratorul Astra SA la plata” către cele trei părţi civile a câte „120.000 de euro (la cursul BNR din data plăţii), sumă reprezentând daune morale” şi, după caz, la plata a „1877,5 lei” – pentru Câmpeanu Ioana, „5.500 lei, sumă ce se va actualiza în raport de rata inflaţiei până la data plăţii efective şi 5.000 euro” – pentru Balog Lungu Elena. Pentru toate părţile vătămate, instanţa mai spune că RESPINGE „RESTUL PRETENŢIILOR FORMULATE ÎN CAUZĂ”, dar CĂ „OBLIGĂ ASIGURĂTORUL Astra SA” ca, pentru două dintre părţile vătămate, Elena şi Mircea Balog Lungu, „SĂ PLĂTEASCĂ CHELTUIELILE JUDICIARE”, se arată în decizia instanței, conform ”Ring”.
Mai mult decât atât, societatea de asigurări va plăti aceste daune. Potrivit aceleiași surse, care citează specialiști în domeiu, într-un caz de accident de circulaţie extrem de grav, cu multe victime, persoana condamnată penal, chiar şi cu suspendare, nu plătește daune civile, aici fiind incluse cele materiale şi morale. Ultimele reglementări în materie arată că în cazul unei asigurări RCA, toate pagubele le suportă asiguratorul.
 

Citește mai multe despre Șerban Huidu pe Libertatea.

Comentarii