Mergi direct la conținut »
Loredana a câștigat procesul ”melodiei furate”. Gabi Luncă: ”O țară întreaga știe că aceasta piesă îmi aparține”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Loredana a câștigat procesul ”melodiei furate”. Gabi Luncă: ”O țară întreaga știe că aceasta piesă îmi aparține”

Loredana a câștigat procesul ”melodiei furate”. Gabi Luncă: ”O țară întreaga știe că aceasta piesă îmi aparține”

Cântăreaţa de muzică lăutărească Gabi Luncă şi Loredana Groza se află în proces de aproximativ trei ani, din cauza nerespectării drepturilor de autor în privinţa unei piese. Recent, Loredana a câștigat procesul, iar Gabi Luncă se revoltă.

De Miruna Darcovici,


Mărul discordiei între Gabi Luncă şi Loredana este piesa “Cip-Cirip”, pe care aceasta din urmă a inclus-o pe albumul ei, “Agurida”. Cântăreaţa de muzică lăutărească susţine că melodia respectivă este “Într-o zi la poarta mea”, din repertoriul său, Loredana folosind piesa fără să plătească drepturi de autor. Cele două artiste au ajuns să se lupte în instanţă din cauza acestei melodii.

Instanța a pronunțat sentința în favoarea Loredanei Groza,  asta după ce expertul numit de instanta a spus că piesa îi aparține lui Gabi Luncă, potrivit replicavedetelor.ro. ”Melodia cântată de Gabi Luncă este o piesă muzicală lăutarească de inspirație folclorică din sfera repertoriului lăutaresc. Versurile nu sunt însă autentic folclorice, fiind relativ recente, scrise de autor. Nu se poate afirma așadar, cu certitudine, că este o piesă folclorică în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Lector Universitar Dr. Zanfira Dănilă.

Gabi Luncă va face apel și s-a declarat revoltată de dicizia instanței. ”Dreptatea va învinge! O țară întreaga știe că aceasta piesă îmi aparține. Este foarte trist ce se întâmplă în țara asta. În anul 1973, când eu am compus piesa, Loredana era o copilă de numai trei ani! Cum putea ea să compună și să lanseze acest cântec devenit celebru?! Parcă trăiesc un miraj și nu îmi vine să cred că orice piesă poate fi a oricui cu influență și putere. Asta-i țara în care ne dorim să trăim? Asta e ce ne învățăm copiii să devină? Voi face apel și voi spera ca adevărul pe care îl știe și-l vede o țară întreagă să fie recunoscut și de justiția din România”, a declarat Gabi Luncă potrivit aceleiași surse.

Close
Închide
  Close