Mergi direct la conținut »
Mihai Morar, despre slăbit: "Nu m-am cântărit de un an de zile" | FOTO Galerie foto
3imagini
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Mihai Morar, despre slăbit: „Nu m-am cântărit de un an de zile” | FOTO

 

De Dana Aramă,

Prezentatorul de televiziune Mihai Morar a transmis un mesaj în care vorbește despre slăbit, sport și cum se menține în formă.

În ultima perioadă de timp, Mihai Morar a slăbit. Acesta a adoptat un stil de viață sănătos. Pentru că este adesea întrebat despre cât mai are de gând să slăbească, Mihai Morar a ținut să ofere câteva explicații pe contul său de pe o rețea de socializare.

„”DA CÂND TE OPREȘTI? N-ai slăbit destul? Unde vrei să ajungi?” e unul din mesajele pe care le primesc, într-o formă sau alta, de ceva timp. Stop.

Nu m-am apucat de sport ca să slăbesc! Și nu am slăbit prin sport. Și, îmi pare rău, dar nici măcar nu fac sport. Sport fac atleții. Și, tocmai de aceea, când spui „sport”, oamenii se sperie. Hai să o luăm simplu. Fain și simplu, cum îmi place.

? Viața înseamnă, natural, mișcare. De aceea păsările zboară, animalele de pradă vânează, peștii înoată, iar oamenii ar trebui să se miște. Viața sedentară, natural, nu este viața pe care am primit-o. E viața la care am involuat, culmea, tocmai prin evoluția umanității. E ne-natural să trăim și să nu simțim o grămadă de mușchi pe care, odată cu progresul lumii, nu îi mai folosim.

Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
Recomandări
Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
 

Așadar, mă mișc ca să mă bucur de corpul care mi-a fost dat. De aceea nu mă opresc.

? Și, repet, nu fac sală, nu alerg, nu mă urc pe bicicletă ca să slăbesc. Nu m-am cântărit, sincer, de 1 an de zile. Nu mă intersează câte kilograme am. Dar când fac mișcare, o fac cu plăcerea unui copil care aleargă în parc, cu seninătatea unui pui de pasăre care lovește din aripi. Pentru copil, nu există în momentul ăla altceva decât jocul. Pentru pui, nimic în afara zborului. Pentru mine, când fac mișcare, nu există decât mișcarea, niciun stres sau problemă exterioară.

Așadar, mă mișc ca să mă bucur de mine și să îmi „curăț” mintea. De aceea nu mă opresc.

? Și, vă rog, nu faceți sport! Sportul înseamnă competiție, sacrificii, succese, dezamăgiri. Nu sunteți în competiție cu nimeni. Dar puteți fi mai buni decât ați fost ieri. Iar asta face bine pentru spirit. Asta înseamnă mișcare.

Știu că ați urât și voi orele de „Educație fizică”. Pentru că mișcarea e mai mult de atât. Este „educație fizică, mentală și spirituală””, a spus prezentatorul TV.


Citește și:

După o operație și două luni de spitalizare în Germania, Leo Iorga s-a întors la repetiții! Următoare intervenție, în iunie

Close
Închide
  Close